Računalništvo, telefonija
22.03.2012 11:05

Deli z drugimi:

Share

SAPPHIRE HD 7970 OC: Tovarniško navita grafična kartica

Sapphire_AMD_HD7970
Sapphire_AMD_HD7970

SAPPHIRE Technology je splovil novo tovarniško navito različico te vrhunske grafične kartice, ki temelji na visoko priznani AMD-jevi grafični arhitekturi GCN (Graphics Core Next).

SAPPHIRE HD 7970 OC serija vključuje SAPPHIRE-ovo novo tehnologijo dvojnih ekstraktorjev – Dual-X – visoko učinkovit hladilnik z večimi toplovodi in dvojnimi ventilatorji, ki poskrbi za tiho in nadvse hladno delovanje pri običajnih pogojih delovanja in odlično hlajenje tudi pod izredno obremenitvijo.

AMD-jeva HD 7970 je najmočnejša GPE z enim čipom, ki je bila kadarkoli zgrajena – ima novo notranjo zgradbo z 32 računskimi enotami ter skupno 2048 procesorjev Stream. SAPPHIRE HD 7970 OC Edition je na razpolago s povišanim taktom jedra 950MHz in taktom pomnilnika 1425MHz. Stikalo za dvojni BIOS uporabnikom omogoča, da izberejo nastavitve za višjo zmogljivost in sicer 1GHz za jedro ter 1450MHz za pomnilnik, s čimer to postane najhitrejša kartica v svojem razredu. Ta nastavitev uporablja tudi bolj agresiven ventilacijski profil ter dviguje meje za maksimalno navijanje.

Za navdušence, ki želijo prignati zmogljivost do njenih meja, je za prenos na SAPPHIRE-ovi spletni strani brezplačno na voljo nova različica SAPPHIRE-ovega orodja za navijanje TriXX, ki podpira to najnovejšo generacijo tehnologije. TriXX omogoča nastavljanje napetosti GPE in pa tudi takta jedra in pomnilnika, medtem pa stalno prikazuje temperaturo. Prav tako je podprt tudi ročni nadzor hitrosti ventilatorja in ventilacijski profili ustvarjeni s strani uporabnikov, pa tudi možnost shranjevanja do štirih različnih nastavitev.

Serija HD 7000 je tretja generacija rešitev združljivih z DirectX 11 grafičnega oddelka AMD – prej imenovanega ATI. SAPPHIRE HD 7970 je pripravljen na DirectX 11.1 in novi operacijski sistem Windows 8, prav tako pa ima vse značilnosti trenutnega DirectX 11 kot so DirectCompute11 in večnitne komunikacije s procesorjem. Komunikacija z gostiteljskim računalnikom je optimizirana z uporabo najnovejšega hitrega vmesnika PCI-Express Gen3.0, za dodatno izboljšanje zmogljivosti pa se lahko uporabi več kartic v načinu CrossFireX na temu ustrezno specificirani matični plošči.

V seriji HD 7000 so napredovale tudi HDMI specifikacije. Hitri HDMI (s 3D) podpira stereoskopski 3D z izboljšanimi hitrostmi sličic, ki dosegajo 60Hz na oko – skupno 120Hz. Pripravljen je tudi na naslednjo generacijo prikazovanja 4K, ki se ga lahko poganja z enega samega hitrega vhoda 3GHz HDMI (s 3D) ali DisplayPort 1.2 HBR2.

Delo ali igranje na večih monitorjih postaja vedno bolj priljubljeno in SAPPHIRE HD 7970 ga podpira z AMD Eyefinity. S svojimi DVI, HDMI in dvema mini-DisplayPort izhodoma lahko kartica podpira konfiguracije, ki vključujejo do 6 monitorjev. Poleg tega lahko SAPPHIRE HD 7970 istočasno odpošilja več neodvisnih avdio tokov, kar omogoča povezovanje ustrezne avdio vsebine z različnimi aplikacijami na različnih zaslonih.

APP Acceleration je naziv, ki se ga daje izboljšanemu delovanju cele vrste aplikacij, ki uporabljajo zmožnosti stream procesiranja in specifične strojne lastnosti grafične arhitekture. Serija HD 7000 je bila optimizirana za tovrstne naloge. Tipične aplikacije zajemajo video kodiranje in odkodiranje, stiskanje in multipleksiranje za distribucijo medijev, igranje ali video konference. APP pospeševanje lahko pospeši tudi vsakdanja opravila kot so brskanje po internetu, pisarniške aplikacije in stiskanje datotek s podprtimi programskimi zbirkami.

Maloprodajnemu paketu za SAPPHIRE HD 7979 OC ni para. Poleg standardnega paketa, ki ga sestavljajo pretvornik aktivni mini-DP v enojni link DVI za nastavitev Eyefinity, CrossFire povezovalni kabel, pretvornik HDMI v DVI za dvojno DVI nastavitev, pretvornik DVI v VGA, napajalni pretvornik 8 pin v 4 pin in napajalni pretvornik 6 pin v 4 pin, SAPPHIRE poskrbi tudi za dodatni pretvornik mini-DP v DP ter 1.8-metrski kabel HDMI 1.4a.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več