Računalništvo, telefonija
02.02.2012 16:53

Deli z drugimi:

Share

Nova razburljiva modela grafičnih kartic Sapphire Radeon

SAPPHIRE Technology je dodal dva nova razburljiva modela grafičnih kartic, ki temeljita na revolucionarni novi AMD-jevi grafični arhitekturi GCN (Graphics Core Next).
Sapphire_Radeon_HD_7950_OC
Sapphire_Radeon_HD_7950_OC

Novi modeli SAPPHIRE HD 7950 so po vrsti šele druga družina grafičnih kartic, ki vključuje najnovejšo generacijo AMD-jevih GPE, izdelanih z novim 28nm postopkom in z novo GCN optimizirano arhitekturo za procesiranje grafike. GPE HD 7950 ima novo notranjo sestavo s 1792 procesorji Stream in hitrim 384-bitnim pomnilniškim vmesnikom s prepustnostjo pomnilnika preko 264GB/sek.

Ob splovitvi sta predstavljena dva modela. Standardni SAPPHIRE HD 7950 je na razpolago s taktom jedra 810MHz, kar je malce višje od referenčne zasnove, in hladilnikom z enim ventilatorjem in dvema režama. Hkrati pa SAPPHIRE predstavlja visoko zmogljivi model SAPPHIRE HD 7950 OC Edition, ki je tovarniško navit na 900Mhz in vključuje SAPPHIRE-ovo novo tehnologijo dvojnih ekstraktorjev – Dual-X – visoko učinkovit hladilnik z večimi toplovodi in dvojnimi ventilatorji, ki poskrbi za tiho in nadvse hladno delovanje pri običajnih pogojih delovanja in odlično hlajenje tudi pod izredno obremenitvijo. Oba modela imata 3GB veliko razporeditev najnovejšega DDR5 pomnilnika z efektivnim taktom 5Gb/s.

Za navdušence, ki želijo prignati zmogljivost do njenih meja, je za prenos na SAPPHIRE-ovi spletni strani brezplačno na voljo nova različica SAPPHIRE-ovega orodja za navijanje TriXX, ki podpira to najnovejšo generacijo tehnologije. TriXX omogoča nastavljanje napetosti GPE in pa tudi takta jedra in pomnilnika, medtem pa stalno prikazuje temperaturo. Prav tako je podprt tudi ročni nadzor hitrosti ventilatorja in ventilacijski profili ustvarjeni s strani uporabnikov, pa tudi možnost shranjevanja do štirih različnih nastavitev delovanja. Oba modela SAPPHIRE HD 7950 sta opremljena z dvojnim BIOS-om, kar omogoča še dodatno eksperimentiranje s strani navdušencev. Pri izdaji OC je drugi BIOS preprogramiran tako, da dovoljuje višjo maksimalno navitost in bolj agresiven ventilacijski profil.

Serija HD 7000 je tretja generacija rešitev združljivih z DirectX 11 grafičnega oddelka AMD – prej imenovanega ATI. SAPPHIRE HD 7950 je pripravljen na DirectX 11,1 in novi operacijski sistem Windows 8, prav tako pa ima vse značilnosti trenutnega DirectX 11 kot so DirectCompute11 in večnitne komunikacije s procesorjem. Komunikacija z gostiteljskim računalnikom je optimizirana z uporabo najnovejšega hitrega vmesnika PCI-Express Gen3.0, za dodatno izboljšanje zmogljivosti pa se lahko uporabi več kartic v načinu CrossFireX na temu ustrezno specificirani matični plošči.

Delo ali igranje na večih monitorjih postaja vedno bolj priljubljeno in SAPPHIRE HD 7950 ga podpira z AMD Eyefinity. S svojimi DVI, HDMI in dvema mini-DisplayPort izhodoma lahko kartica podpira konfiguracije, ki vključujejo do 6 monitorjev. Poleg tega lahko SAPPHIRE HD 7950 istočasno odpošilja več neodvisnih avdio tokov, kar omogoča povezovanje ustrezne avdio vsebine z različnimi aplikacijami na različnih zaslonih.

V seriji HD 7000 so napredovale tudi HDMI specifikacije. Hitri HDMI (s 3D) podpira stereoskopski 3D z izboljšanimi hitrostmi sličic, ki dosegajo 60Hz na oko – skupno 120Hz. Pripravljen je tudi na naslednjo generacijo prikazovanja 4K, ki se ga lahko poganja z enega samega hitrega vhoda 3GHz HDMI (s 3D) ali DisplayPort 1,2 HBR2.

APP Acceleration je naziv, ki se ga daje izboljšanemu delovanju cele vrste aplikacij, ki uporabljajo zmožnosti stream procesiranja in specifične strojne lastnosti grafične arhitekture. Serija HD 7000 je bila optimizirana za tovrstne naloge. Tipične aplikacije zajemajo video kodiranje in odkodiranje, stiskanje in multipleksiranje za distribucijo medijev, igranje ali video konference. APP pospeševanje lahko pospeši tudi vsakdanja opravila kot so brskanje po internetu, pisarniške aplikacije in stiskanje datotek s podprtimi programskimi zbirkami.

Kartici SAPPHIRE HD 7950 in HD 7950 OC sta pri PC H.AND-u že na voljo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več