Računalništvo, telefonija
25.07.2013 08:02

Deli z drugimi:

Share

Sauber F1 Team in NetApp

NetApp tehnologije prinašajo zmogljivost in prilagodljivost, ki je potrebna za kritične odločitve v športu, kjer lahko 0,001 sekunde pomeni razliko med zmago ali porazom.
Sauber F1 Team in NetApp
Sauber F1 Team in NetApp

Fanatične množice, razgreta čustva, vozniki , ki vozijo na meji zmogljivosti, grmeči motorji, cviljenje gum na dirkalnikih, ki dosegajo hitrosti čez 300km/h, boleči porazi in ekstatične zmage, šampanjec, lepa dekleta in zabava – vse to je del Formule 1.

Za vsem tem stoji ekipa inženirjev, ki skrbno načrtuje vsako podrobnost dirkalnikov na najvišjem nivoju – karbonska kletka; visoko-tehnološki sedež , težak vsega 3kg, ki kljubuje pospešku, enakovrednemu štirikratniku gravitacije; 140 metrov dolg vetrovnik; zahtevni računalniški programi za oblikovanje aerodinamike… Formula 1 je definitivno šport strasti, ki jeobenem tudi šport tehnologije na najvišji ravni.

Osnova vseh teh tehnoloških procesov temelji na prilagodljivi in zmogljivi IT infrastrukturi, katera lahko predstavlja pomembno razliko v iskanju stotink in tisočink sekunde. Tega se zavedajo tudi pri moštvu Sauber F1 Team, ki se bori s precej bolj priznanimi (in finančno podkrepljenimi) moštvi, kot so Ferrari, Mercedes in McLaren.

FlexPod platforma podatkovnega centra, ki združuje tehnologije NetApp in Cisco, je ključna za informacijsko okolje ekipe Sauber F1 Team. NetApp tehnologije prinašajo zmogljivost in prilagodljivost, ki jo potrebujejo za kritične odločitve v športu, kjer lahko 0,001 sekunde pomeni razliko med zmago ali porazom.

FlexPod na poti

Partnerstvo ekipe Sauber z NetAppom se je začelo leta 2007, ko so implementirali prvo MetroCluster rešitev v njihovem glavnem podatkovnem centru v Hinwilu. Na podlagi dobrih izkušenj so se obrnili na NetApp tudi ko so iskali zmogljiv in mobilen sistem, ki ga moštvo vozi s sabo na vsako od 19 dirk, ki se odvijajo v 20 različnih državah. Z letalom ali po cesti – sistem mora kljubovati vsem obremenitvam med transportom, od vibracij do ekstremnih vremenskih sprememb, povprečno vsakih 14 dni med marcem in novembrom. FlexPod sistem pri tem še ni zatajil in je v največ dveh urah in pol po dostavi že na razpolago inženirjem.

  • Vsak krog dirkalnik v realnem času pošlje v bokse 4MB podatkov (hitrost, premiki krmila, vrednosti pospeška, pritisk v gumah, temperatura ključnih komponent, podatki o delovanju motorja). 20-30MB podatkov je prenešenih iz dirkalnika, ko se vrne v bokse.
  • Ekipa zgenerira 25GB podatkov o telemetriji na dirkaški vikend.
  • Vsako uro treninga se prenese približno 600MB podatkov v njihov glavni podatkovni center.

Komponente v FlexPod

FlexPod platforma, ki jo uporablja Sauber F1 Team je sestavljena iz dveh kontrolerjev NetApp FAS2040, NetApp SyncMirror rešitve za replikacijo, osem Cisco UCS strežniških rezin in Cisco Nexus stikala. Med treningi, kvalifikacijami in po vsaki dirki replicirajo podatke s pomočjo NetApp SnapMirror rešitve na diskovni sistem z MetroCluster rešitvijo v njihovem glavnem podatkovnem centru v Hinwilu. V povprečju so vsi podatki, ki jih pridelajo na dirkališču v 15 minutah že na njihovem glavnem sistemu, kjer razširjena ekipa inženirjev pomaga pri detajlnih nastavitvah dirkalnikov.

MetroCluster v glavnem centru

Podatki so replicirani sinhrono med dvema NetApp FAS3240 kontrolerjema, eden se nahaja v zgradbi s proizvodnjo, drugi pa je približno 75 metrov oddaljen v prostoru, kjer se nahaja tudi vetrovnik. S 460TB kapacitet na obeh kontrolerjih, MetroCluster zagotavlja visoko zaščito in preprosto razširitev kapacitet in zmogljivosti sistema, ob tem, da ima ekipa ves čas dostop do podatkov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Deduplikacija je proces odpravljanja podvojenih podatkov in s tem sprostitev zasedenih pomnilnih kapacitet in izboljšanja zmogljivosti diskovnih sistemov.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več