Računalništvo, telefonija
13.10.2016 14:57

Deli z drugimi:

Share

Sistemi bliskovnega pomnilnika Fujitsu ETERNUS All-Flash so nared

Fujitsu predstavlja super hitre sisteme ETERNUS AF, ki temeljijo na rabi bliskovnega pomnilnika. Ti sistemi bodo povsem spremenili dinamiko poslovnih računalniških okolij, saj so najhitrejši Fujitsu sistemi ta hip, hkrati pa tehnologijo bliskovnega pomnilnika prinašajo na nivo dela z vsakdanjimi aplikacijami in tako še pospešujejo poslovno preobrazbo podjetij.
Sistemi bliskovnega pomnilnika Fujitsu ETERNUS All-Flash so nared
Sistemi bliskovnega pomnilnika Fujitsu ETERNUS All-Flash so nared

Medtem ko so se procesorske zmogljivosti in omrežne hitrosti še uspele kosati z naraščajočimi potrebami poslovnih aplikacij in stalne rasti količine podatkov, so sistemi za hrambo in obdelavo podatkov, ki so temeljili na klasičnih trdih diskih, zaostali. Fujitsu z novimi sistemi ETERNUS AF, ki uporabljajo bliskovni pomnilnik in pogone SSD, prinaša nove dimenzije zmogljivosti pomnilniških sistemov.

Sistemi ETERNUS AF prinašajo kombinacijo visoko zanesljivega delovanja in izjemne odzivnosti, ki jo zahtevajo sodobne aplikacije. Pogoni SSD so namreč do 500-krat hitrejši pri dostopu in delu s podatki kot klasični diski, zato prinašajo nove dimenzije zmogljivosti pri delu s podatkovnimi bazami, virtualiziranimi namizji (VDI), analitiko in obdelavo velikih podatkov. Nova družina sistemov ETERNUS AF po zaslugi dostopne cene in nizkih skupnih stroškov lastništva (sistemi potrebujejo manj vzdrževanja in so bolj zanesljivi) zagotavlja privlačno izbiro za vsa zahtevnejša računalniška okolja.

“Ultra hitra in ultra zmogljiva obdelava podatkov je danes na voljo vsakemu podjetju. S privlačno ceno pomnilniški sistemi ETERNUS AF nagovarjajo sleherno podjetje, saj se naložba vanje hitreje povrne, stranke pa z njimi oblikujejo bolj odzivna IT-okolja, ki lahko izkoristijo vse prednosti digitalnih storitev ter nove generacije podatkov in poslovnih aplikacij, dosegljivih od koderkoli,” je povedal vodja oddelka poslovnih rešitev v Fujitsu EMEIA Michael Keegan.

Sistemi hrambe in obdelave podatkov ETERNUS AF podjetjem omogočajo preobrazbo podatkovnih centrov, saj prinašajo rešitev enostavno razširljive hrambe podatkov in njihove super hitre obdelave. Oddelki IT bodo veseli dodatnih prednosti v obliki bistveno poenostavljenih opravil – delo jim olajšajo funkcije samodejnega zagotavljanja kakovosti storitev ter poenostavljeno upravljanje in vzdrževanje, ki zaposlenim sprostijo veliko časa, ki ga lahko ti namenijo drugim nalogam.

Sistemi ETERNUS AF podjetjem omogočajo neprekinjeno poslovanje in mirnejši spanec. Zrcaljenje poslovnih podatkov odpravlja tveganje njihove izgube, ob morebitnem izpadu sistema pa zna delo takoj prevzeti drugi (ob predpostavki, da imamo vsaj dva). Fujitsu je poskrbel za brezšivno delovanje novih sistemov s starejšimi diskovnimi sistemi ETERNUS DX, saj podjetja v svojih podatkovnih centrih še vedno uporabljajo obe vrsti sistemov.

Podjetja, ki bodo izbrala sisteme ETERNUS AF, bodo deležna dodatnih prihrankov pri stroških. Za te skrbita že v sisteme vgrajeni tehnologiji deduplikacije in kompresije podatkov, ki nižata zahteve glede same zmogljivosti pogonov SSD – v povprečju kar za faktor pet. Deduplikacija podatkov prepozna iste vrste podatkov in tako v sistemu poleg originalnega podatka/datoteke shranjuje le spremembe, količino podatkov pa še dodatno skrči s tehnologijo kompresije. Sistemi, temelječi na bliskovnem pomnilniku, so v primerjavi s klasičnimi diskovnimi sistemi tudi manjših zunanjih mer, se manj grejejo in porabljajo manj energije (za delovanje in hlajenje).

Fujitsu ob začetku prodaje ponuja dva modela. Najzmogljivejši sistem ETERNUS AF650 je lahko opremljen z do 256 GB delovnega pomnilnika in 96 pogoni SSD skupne kapacitete 368 TB – a dejansko lahko tak sistem učinkovito shrani do 1843 TB podatkov. Model ETERNUS AF250 pa nudi 64 GB sistemskega pomnilnika in možnost vgradnje do 24 pogonov SSD skupne zmogljivosti 92 TB (oziroma 460 TB). Predvidene maksimalne učinkovite zmogljivosti so izdelane na predpostavki, da tehnologiji deduplikacije in kompresije podatkov le-te zmanjšata v razmerju 5 : 1.

Cene in dobavljivosti

Sistem FUJITSU ETERNUS AF lahko podjetja že naročijo, prva naročila bo podjetje strankam dobavilo do konca oktobra. Cene se razlikujejo glede na državo in konfiguracijo sistemov.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več