15.05.2015 16:19

Skupina Telekom Slovenije v prvih treh mesecih ustvarila 181,8 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje

Skupina Telekom Slovenije je v prvih treh mesecih letošnjega leta ustvarila 181,8 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in 51,6 milijona evrov EBITDA. Doseženi EBITDA, ki v čistih prihodkih od prodaje dosega 28,4-odstotni delež, je višji od načrtovanega. Ob tem v Skupini Telekom Slovenije, v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta, beležijo tako rast števila TV-priključkov (za 5,4 %) kot mobilnih uporabnikov (za 2,6 %) in fiksnih širokopasovnih priključkov (za 2,1 %). Poslovanje Skupine Telekom Slovenije v obdobju od januarja do marca 2015 je na včerajšnji seji obravnaval tudi nadzorni svet Telekoma Slovenije.

Skupina Telekom Slovenije je v obdobju od januarja do marca letošnjega leta skupaj ustvarila 183,1 milijona evrov poslovnih prihodkov. V prvih treh mesecih je dobiček iz poslovanja Skupine Telekom Slovenije dosegel 12,3 milijona evrov, kar je več od načrtovanega.

Na čiste prihodke od prodaje vplivajo nižje cene zaključevanja klicev na telekomunikacijskem veleprodajnem trgu, manjša poraba mobilnih storitev s strani uporabnikov izven naročniških paketov z vključenimi količinami ter nižji prihodki klasične govorne telefonije, ki se nadomešča z IP in mobilno telefonijo.

»Strategija Skupine Telekom Slovenije temelji na utrjevanju vodilnega položaja v Sloveniji, na trgih izven Slovenije pa nameravamo po tržnem deležu biti drugi dobičkonosen operater. Navedene strateške cilje bomo dosegali s konsolidacijo na trgih, na katerih smo prisotni. V Sloveniji je primarni cilj ohranjanje števila uporabnikov ob čim bolj ustrezni dobičkonosnosti, kar bomo dosegali z navzkrižno prodajo storitev, z razvojem novih storitev in novih naročniških modelov, s ponudbo ekskluzivnih vsebin, z nadaljnjim izboljševanjem uporabniške izkušnje ter z zagotavljanjem standardiziranih storitev v oblaku. Ob tem svoj položaj vse bolj utrjujemo tudi na področju celovitih IKT storitev, kjer smo partner tudi podjetjem z najvišjimi zahtevami in pričakovanji,« pravi mag. Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenije.

Skupina Telekom Slovenije za leto 2015 načrtuje 66 milijonov evrov čistega poslovnega izida, do 198 milijonov evrov EBITDA ter do 107 milijonov evrov naložb.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Telekom Slovenije tudi v najnovejši kampanji za poslovne uporabnike nadaljuje uspešno sodelovanje s slovenskimi glasbeniki

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22