Računalništvo, telefonija
10.02.2016 19:45

Deli z drugimi:

Share

Sledenje pošte z uporabo RFID oznak

Stranke Deutsche Post lahko na svoje mednarodne pošiljke namestijo RFID oznako, s pomočjo katere pridobijo informacije o okvirni lokaciji pošiljke.
RFID oznake ali nalepke lahko služijo tudi v namen sledljivosti poštnih pošiljk.
RFID oznake ali nalepke lahko služijo tudi v namen sledljivosti poštnih pošiljk.

V Nemčiji lahko pošiljatelji pisem ali manjših paketov od sedaj naprej na svoje mednarodne pošiljke namestijo RFID oznako. Deutsche Post s to storitvijo svojim strankam želi omogočiti vpogled v to, kdaj njihova pošiljka pride v sortirnico države destinacije.

RFID oznaka je ‘prebrana’, ko pošiljka prispe in zapusti mednarodni sortirni center v Frankfurtu, ki je opremljen z RFID bralci in antenami. Prav tako pa tudi, ko pošiljka prispe v sortirnico v tujini. Trenutno je opremljenih že 16 držav destinacij.

Na Deutche Post storitev opisujejo kot način komercializacije postopkov in tehnologij, ki jih že nekaj časa uporabljajo za kontrolo kakovosti procesa gibanja pošiljk.

Več o RFID oznakah lahko najdete na tej povezavi, ali vprašanja pošljite na info@identiks.si.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več