Računalništvo, telefonija
22.02.2012 20:43

Deli z drugimi:

Share

Slovenska informatika v Srbijo

Udeleženci srečanja Slovenskega poslovnega kluba v Beogradu so presenečeni nad koristmi sodobnega elektronskega poslovanja. Slovenska podjetja pa so s SAOP-om na srbskem tržišču pridobila strateškega partnerja za celovito informacijsko podporo pri poslovanju.
Od leve proti desni: Sonja Šinigoj, Franci But, Sandi Boršo
Od leve proti desni: Sonja Šinigoj, Franci But, Sandi Boršo

Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javno upravo, je na 93. srečanju Slovenskega poslovnega kluba v Beogradu predstavil svoje inovacije in pristope k izboljšanju poslovanja z uporabo sodobnih poslovnih informacijskih rešitev.

Srečanja so se udeležili predstavniki slovenskih podjetij v Republiki Srbiji, med njimi tudi slovenski veleposlanik v Republiki Srbiji, mag. Franc But. Spoznali so koristi sodobnega elektronskega poslovanja, ki jih podjetjem prinašata ERP informacijski sistem iCenter in spletni računovodski program miniMAX, ter ovire in trende pri uporabi poslovnih informacijskih sistemov v Srbiji.

“V SAOP-u smo zelo zadovoljni, da so nas v svoje vrste sprejeli najbolj uspešni slovenski poslovneži v Srbiji. Zahvaliti se moram tudi veleposlaniku, mag. Francu Butu, s katerim smo si izmenjali izkušnje glede izvajanja poslovnih aktivnosti na srbskem tržišču,” je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

Srbi so presenečeni

Podjetje SAOP, ki je z obema poslovnima programoma – iCentrom za velika in srednja podjetja ter miniMAXom za majhna podjetja – na srbsko tržišče vstopilo septembra 2011, je s svojimi dosedanjimi uspehi v Sloveniji in regiji, storitvenim poslovnim modelom ter obvladovanjem srbskega IT-tržišča udeležence prijetno presenetilo.

“Podjetja v Srbiji se srečujejo s številnimi ovirami glede uporabe poslovnih informacijskih sistemov; predvsem s slabim poznavanjem njihovih koristi in prednosti, tako s strani najvišjega vodstva kot tudi končnih uporabnikov, neurejenostjo in nestabilnostjo poslovnega okolja in pa s kroničnim pomanjkanjem sredstev za investicije,” je ob predstavitvi SAOP-ovih rešitev poudaril Sandi Boršo, direktor prodaje in trženja v SAOP.

SAOP je na srbskem tržišču že vzpostavil celovit poslovni ekosistem, ki združuje hčerinsko podjetje in partnersko mrežo. Ta poleg trženja in prodaje skrbi tudi za prenovo poslovnih procesov, implementacijo rešitev ter za izobraževanje in podporo uporabnikom.

Podjetje je v manj kot pol leta intenzivne prisotnosti na srbskem tržišču že pridobilo prve uporabnike miniMAX-a in iCentra, pri čemer so spletni računovodski program miniMAX kot učno sredstvo za izobraževanje v e-računovodstvu pričeli uporabljati v novosadski gospodarski zbornici ter v nekaterih drugih učnih podjetjih s področja računovodstva in poslovodstva.

Kot je še poudaril Sandi Boršo, so SAOP-ove rešitve za srbska podjetja izredno privlačne, saj so po eni strani prilagojene njihovim proračunom, po drugi strani pa ustvarjajo znatne časovne prihranke, doprinesejo k nominalnemu znižanju stroškov poslovanja ter prek ažurnih podatkov in kakovostnih informacij izboljšajo odločanje na strateški in operativni ravni, pomagajo pa jim tudi pri uvajanju evropskih standardov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več