Računalništvo, telefonija
08.10.2015 14:52

Deli z drugimi:

Share

Slovenski programi v Turčiji

Eden vodilnih slovenskih ponudnikov poslovnih programov SAOP v letošnjem letu načrtuje odprtje podružnice v Turčiji. Širitev v Turčijo bo predvidoma končana novembra, delo pa bodo začeli v letu 2016.
Konkurenca sicer obstaja, a tako celovite ponudbe, kot jo ima miniMAX, ni.
Konkurenca sicer obstaja, a tako celovite ponudbe, kot jo ima miniMAX, ni.

»Turčija je ogromen trg, kjer je registriranih 3,2 milijona pravnih subjektov. Konkurenca sicer obstaja, a tako celovite ponudbe, kot jo SAOP nudi s spletnim računovodskim programom miniMAX, ni. Naš cilj je v prihodnjih petih letih osvojiti šest odstotkov tržnega deleža v segmentu računovodskih servisov in en odstotek v segmentu malih podjetij,« je o širitvi na turški trg povedala direktorica SAOP Sonja Šinigoj.

»Zanima nas prodor tudi na druge trge. A zavedamo se, koliko dela je potrebnega za lokaliziranje posameznega trga, kjer je treba najprej spoznati in upoštevati vse predpise. Zato se širitev lotevamo postopoma,« je še dodala Šinigojeva.

SAOP je sicer v prvih osmih mesecih letos presegel načrtovani prihodek od prodaje za 13 odstotkov, v primerjavi z istim obdobjem lani pa so dosegli sedemodstotno rast. Njihove storitve uporablja že več kot 30.000 uporabnikov.

Poslovno rast so zaznali tudi v hčerinskih podjetjih na Hrvaškem (50 odstotkov) ter v Srbiji (58 odstotkov). Po uvedbi obveznega elektronskega poročanja davčnim organom v Srbiji je število uporabnikov računovodskega programa miniMAX v SAOP Novi Sad v zadnjem letu naraslo za kar štirikrat.

»V Srbiji smo s štirikratno rastjo uporabnikov spletnega programa miniMAX dosegli velik uspeh. V prepoznavanje prednosti spletnega poslovanja in uveljavljanje modela e-računovodstva smo vložili veliko truda, ki se nam je obrestoval,« je prepričana direktorica podjetja, ki dodaja, da je stabilna rast na vseh trgih odlična popotnica za širitev na tretji tuji trg.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več