Računalništvo, telefonija
08.04.2015 14:39
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovenski startup omogoča, da službo prenesete na internet

Delo preko interneta postaja naslednji globalni hit.
Slovenski startup omogoča, da službo prenesete na internet
Slovenski startup omogoča, da službo prenesete na internet

Podjetja, ki v letu 2015 izkoriščajo prednosti interneta, lahko delujejo hitreje, ceneje in bolj efektivno. Naprimer, e-pošta, glavno komunikacijsko orodje podjetij, se v poplavi sporočil kaže za skrajno nepregledno in neproduktivno. Alternativa so spletna delovna okolja. V njih ekipe sodelujejo na projektih in dokumentih na enem mestu, namesto v različnih aplikacijah, kar otežuje preglednost delovanja. Hkrati podjetja uporabljajo orodje, ki jim omogoča delo od doma in s tem privarčujejo veliko denarja. Kljub temu se nekatera podjetja še bojijo prehoda na orodja, ki bi jim omogočala bolj fleksibilno delo in delo od doma. O razlogih zakaj smo že pisali, velik del pa gre pripisati predvsem strahu pred izgubo neposredne kontrole nad sodelavci.

Po številnih raziskavah, med drugim tudi študentov na Stanford univerzi, se je produktivnost zaposlenih med delom od doma dvignila, hkrati pa so se občutno zmanjšali stroški na zaposlenega v podjetju.

Tudi države same so se začele zavedati, da imamo že na voljo orodja in okolje, ki nam omogoča produktivno delo z različnih lokacij. V Veliki Britaniji so julija 2014 sprejeli zakon, da delavci lahko zahtevajo več fleksibilnosti v njihovih urnikih in vzorcih dela. Na ta način bodo delovna mesta veliko bolj prijazna, ter primerna hitremu načinu življenju 21. stoletja.

Slovenski startup je z aplikacijo 4th Office ustvaril internetno pisarno, v kateri podjetja in ekipe lahko uporabljajo vse prednosti interneta. Na istem mestu lahko sodelavci ali zaposleni komunicirajo, shranjujejo in urejajo dokumente in hkrati vodijo projekte ali naloge. Tako lahko delovnik preživite v internetni pisarni in delo prilagajate svojemu času. Na večih platformah jo uporablja že več kot 17.000 uporabnikov. Aplikacijo lahko povežete tudi z drugimi aplikacijami, kot npr. Dropbox, Google Drive, Twitter, Evernote itd.

Ekipa za aplikacijo verjame, da prihodnost pripada agilnim in odzivnim podjetjem, ki se lahko hitro prilagajajo trgom. Internet nam omogoča hitrejše in enostavnejše sodelovanje. Tako ima posameznik dovolj svobode, da je pri delu lahko maksimalno učinkovit, vodja pa celoten pregled nad delom, brez, da bi moral biti tam fizično prisoten.

Velika podjetja in zagovorniki dela od doma, kot so Virgin in Richard Branson, poudarjajo predvsem pomen delovne kulture. S prilagajanjem delovnika osebnemu življenju in pravim razmerjem med delom od doma in v pisarni, posameznik postaja bolj učinkovit pri delu, ter zaradi boljših delovnih pogojev tudi bolj predan podjetju. Aplikacije, kot so 4th Office omogočajo tovrsten način dela, zdaj pa jo lahko preizkusite tudi brezplačno.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MARG d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MARG d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MARG d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več