26.06.2017 14:37
Posodobljeno 7 let nazaj.

Slovensko podjetje predstavilo izjemno zmogljive kolesne motorje za električna vozila

Elaphe Pogonske Tehnologije d.o.o., visoko-tehnološko podjetje in vodilni razvijalec ter dobavitelj kolesnih električnih pogonskih sistemov za električna vozila, je predstavilo delujoče prototipno testno vozilo, ki velja za najbolj zmogljiv avto na svetu, ki je gnan le s kolesnimi električnimi motorji.

Osnovano na BMW X6 platformi, ta testna platforma na električni pogon koristi 4 Elaphe™ L-type električne motorje, ki so nameščeni v kolesa, pogon je sposoben proizvesti 6000 Nm (4425 lbf·ft) neposrednega navora v kolesu, vozilo pa ima tako na voljo preko 440 kW moči. Kot svetovno najbolj zmogljiv demonstrator kolesne pogonske tehnologije, vozilo lahko pospeši od 0 to 100 km/h v manj kot 4.9 sekundah pri teži 2390 kg. Zaradi distrbuiranega pogonskega sistema Elaphe se vozilu precej izboljša položaj težišča in razporeditev teže, in to veliko športno-ternesko vozilo je sposobno generirati do 1,08 G stranskega pospeška pri vožnji preko ovinkov, kar ga postavi ob bok vozilom kot so Ferrari 599 GTB Fiorano, Porsche 911 GT3 RS in McLaren 650 S Spider.

Demonstracijsko in testno vozilo bo namenjeno validaciji pogona na terenu, in je del cilja Elaphe, da ponudi snovalcem električnih vozil visoko-zmogljiv, energijsko varčen in kompakten električni pogon, ki je pripravljen na serijsko proizvodnjo in vgradnjo v naslednjo generacijo električnih vozil višjega razreda. Elaphe intenzivno vlaga v razvoj in povečuje kapacitete za proizvodnjo motorjev, v lanskem letu pa so od Evropske komisije prejeli preko 1 milijona evrov za sofinanciranje komercializacije inovativnega kolesnega motorja (www.in-wheel.com, www.prodrive-electric.com).

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398