Računalništvo, telefonija
24.03.2014 11:59

Deli z drugimi:

Share

SMS opomniki iz Google Calendar

Google koledar je precej razširjena storitev, ki jo vedno več uporabnikov izkorišča za načrtovanje in opominjanje pred raznimi dogodki, sestanki, srečanji, in podobno.
SMS opomniki iz Google Calendar
SMS opomniki iz Google Calendar

Predvsem so uporabne funkcije za opominjanje pred samimm dogodkom, saj nas Google lahko opomni preko emaila, ali celo preko SMS sporočila, kar je še bolj uporabno. Težava pa nastane, če bi želeli opomniti vse sodelujoče pred nekim dogodkom. Lep primer je opominjanje pacienta pred pregledom pri zobozdravniku. Če je pacient dobil svoj datum 8 mesecev vnaprej recimo, obstaja nekaj možnosti, da na to pozabi, ne pride na termin, in se organizacija dela podre.

Zato smo razvili preprosto aplikacijo, ki omogoča povezavo storitve SMSapi.si z Google Calendar.

Prednosti naše rešitve:

  • Povabljeni bodo 100% ZANESLJIVO dobili SMS opomnik, ker SMSapi.si zagotavlja odlično dostavljivost sporočil v primerjavi s tujimi ponudniki (predvsem poznani problemi v omrežje T2).
  • Opomnite lahko VSE povabljenih, kar pomeni, da če povabite še štiri udeležence, bodo vsi dobili najbolj zanesljiv opomnik. Google omogoča opominjanje le tistih, ki imajo verificirano GSM številko na svojem Google računu
  • Lahko si krepite blagovno znamko z uporabno lastnega prikaznega imena pri SMS opomniku (pri pošiljatelju sporočila se lahko prikaže ime vašega podjetja, ime blagovne znamke, itd…)

Kako pa to deluje?

Zelo enostavno. Na dogodek kot gosta samo dodate email naslov v obliki [GSM_ŠTEVILKA]@smsapi.si, integracija pa poskrbi za vse ostalo. Možne so nastavitve o pogostosti obveščanja, času obvestila pred dogodkom, itd.

Področij in možnosti uporabe te rešitve je veliko, če naštejemo samo tri:

  • Opominjanje pred terminom pregleda pri zdravniku / zobozdravniku, kjer se lahko avtomatsko opomni pacienta 1 dan pred pregledom.
  • Opominjanje strank pred servisom avtomobila. V interesu avtohiš in mehaničnih delavnic je, da se njihovi uporabniki vračajo h njim, in glede na to, da se servisi večinoma izvajajo na določene časovne termine, se lahko uporabnike zelo enostavno obvesti recimo 1 teden pred iztekom servisnega intervala. Prav tako se lahko uporabi lastno prikazno ime, recimo »BMW avtohiša«.
  • Opomnik klientom zavarovalnice pred potekom/obnovitvijo zavarovanja. Tudi pri zavarovalniških poslih se pogodbe večinoma obnavljajo enkrat na leto. Tako se lahko nekaj dni ali dober teden pred iztekom opozori klienta, in se tako naredi na pozornosti do stranke, da le-ta podaljša pogodbo.

Pošiljanje SMS opomnikov je torej zelo zelo enostavno in avtomatizirano. Za več informacij si lahko ogledate predstavitev na spletni strani www.smsapi.si ali pošljete email na naslov: info@smsapi.si.

Predstavitveni letak


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MS3 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MS3 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MS3 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več