23.12.2014      18:48
Nove poslovne priložnosti za sodelovanje s srbskimi podjetji

Sodelovanje s srbskimi podjetji

Po uspešnem povezovanju z novosadskim gospodarstvom vzpostavitev povezav še s podjetji iz Kraljeva, ki je eno od največjih srbskih industrijskih središč.

GZS območna zbornica za severno Primorsko je v sodelovanju s podjetjem SAOP in Regionalno privredno komoro Kraljevo organizirala poslovno konferenco, na kateri je sodelovalo 27 podjetij.

Srbsko delegacijo je vodil predsednik Regionalne privredne komore Kraljevo, Petrašin Jakovljević. Na konferenci so poleg predstavitve oblik sodelovanja in številnih poslovnih priložnosti podpisali tudi sporazum o sodelovanju med zbornicama. Ob zaključku so sledili razgovori med podjetji. Srbska delegacija je v drugem delu obiskala podjetje SAOP, s katerim v Regionalni privredni komori Kraljevo že sodelujejo pri usposabljanju podjetnikov za uporabo sodobnih poslovnih računalniških programov in storitev.

Goriškim podjetjem odpirajo vrata v Srbijo

»Poslovno srečanje podjetij gospodarskih zbornic Kraljeva in Nove Gorice smo organizirali na pobudo direktorice podjetja SAOP, Sonje Šinigoj in zaradi velike odmevnosti, ki jo je v Srbiji poželo lanskoletno srečanje z Regionalno privredno komoro Novi Sad. Slednje je tudi spodbudilo kolege iz Kraljeva k sodelovanju pri pripravi današnjega srečanja,« je povedla Mirjam Božič, direktorica Območne gospodarske zbornice za severno Primorsko iz Nove Gorice.

Prodaja v Srbijo za goriška podjetja predstavlja 2 odstotka, kar za letošnje leto pomeni slabih 21 milijonov evrov. Na drugi strani znaša uvoz iz Srbije 13,8 milijona evrov.

»Naša želja je, da se poveča sodelovanje podjetij iz goriške regije s podjetji iz Srbije. In poslovne konference so gotovo eden od načinov, ki pomaga pri odpiranju vrat za nova poslovna partnerstva,« je še povedala Božičeva. Na konferenci so podpisali tudi sporazum o sodelovanju med zbornicama, s katerim so tlakovali pot nadaljnjemu sodelovanju, tako pri pripravi poslovnih srečanj kot tudi obveščanju o poslovnih priložnostih v Sloveniji in Srbiji.

Kako je z izvozom najsodobnejših tehnologij?

Ob obisku podjetja SAOP je direktorica Sonja Šinigoj predstavila delovanje podjetja v regiji. SAOP je namreč na srbskem tržišču s hčerinskim podjetjem prisotno že od leta 2010, pri čemer uvaja poslovne programe tako za majhna kot tudi srednja in velika podjetja.

»Glavno področje delovanja podjetja SAOP Srbije je Vojvodina z Novim Sadom, ožja Srbija s Kragujevcem, Kraljevim in Čačkom ter Beograd. Dejavni smo pri širjenju tržne prisotnosti na celotno državo in sicer prek partnerske mreže, ki jo sestavljajo informacijska podjetja in računovodski servisi, « je razložila Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

Z Regionalno privredno komoro Kraljevo je SAOP prvič stopil v stik leta 2012. »S podjetjem SAOP nas veže odlično poslovno partnerstvo in veseli smo, da smo lahko podjetje obiskali v Sloveniji in si ogledali prostore, kjer nastajajo njihovi poslovni programi,« je ob obisku dejala Suzana Vuksanović, sekretarka Združenja za industrijo in rudarstvo v Regionalni privredni komori Kraljevo.

Ob obisku podjetja SAOP so člani srbske gospodarske delegacije spoznali tudi zadnje dosežke podjetja SAOP na področju brezpapirnega poslovanja, kot je eRegistrator, celovite poslovne rešitve za srednja in velika podjetja iCenter ter spletni računovodski program miniMAX, s katerim v Sloveniji v zadnjih letih dosegajo stalno dvomestno rast prihodkov in uporabnikov. »Podjetje SAOP v Srbijo izvaža najsodobnejše informacijske tehnologije in dobre prakse poslovanja, ki podjetjem pomagajo pri izboljšanju vodenja, povečanju učinkovitosti in znižanju stroškov,« je ob predstavitvi povedal Sandi Boršo, direktor prodaje in trženja v SAOP.

Podjetje SAOP bo v letošnjem letu na srbskem tržišču preseglo načrtovano rast, pri čemer so svoje informacijske rešitve uvedli v več kot 200 podjetij.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  Zgleda, da prav tako 925.
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Krivici za slab rezultat smo uporabniki ...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Kateri model pa imaš? Jaz sem na moji Lu...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
fabjanjan01  |  W10M je čist uredu platforma, sam jo vsi...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  10.0.14393.448 devetega novembra?