Računalništvo, telefonija
18.03.2014 14:46
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sodelovanje sklenila MZR in AVNET

Podjetje z eno izmed najdaljših tradicij zahtevnih izobraževanj na področju informacijskih tehnologij, MZR, d.o.o., iz Radovljice, je sklenilo uradno sodelovanje z enim največjih svetovnih IT-distributerjev, AVNET, s katerim bo omogočilo nove pristope v izobraževanjih za stranke in poslovne partnerje.
Sodelovanje sklenila MZR in AVNET
Sodelovanje sklenila MZR in AVNET

MZR že več kot 20 let izobražuje za potrebe strank, IBM-ovih poslovnih partnerjev in sodelavcev, ki uporabljajo IBM-ovo programsko in strojno opremo. Izobraževanja se izvajajo v Sloveniji, na področjih Zahodne, Srednje in Vzhodne Evrope ter tudi Bližnjega vzhoda.

MZR z dopolnjeno ponudbo izobraževanj

AVNET, s katerim je podjetje MZR sklenilo sodelovanje, velja za enega največjih svetovnih distributerjev, ki povezuje vodilne svetovne tehnološke dobavitelje. MZR tako nadaljuje vlogo ključnega izobraževalnega partnerja za celotno IBM-ovo programsko in strojno opremo v Sloveniji, hkrati pa dopolnjuje svojo ponudbo za področja, za katera v Sloveniji še ni potrebnih znanj.

Novi pristopi v izobraževanju za stranke in poslovne partnerje

MZR lahko ponudi izobraževanje za celotno platformo IBM-ovih produktov na več različnih načinov. Trenutno je še vedno najbolj priporočljivo izvajanje tečajev na lokaciji v Radovljici ali pa, v kolikor je zadostno število udeležencev, izvedba tečaja na lokaciji stranke. Kot rezultat sodelovanja podjetja MZR s podjetjem AVNET imajo stranke odslej tudi možnost prijave na izobraževanje v tujini (Velika Britanija, druge države Zahodne Evrope). Tretja možnost je izobraževanje na daljavo, t. i. RTC – “Remote Class training” način – kar pomeni, da udeleženec sodeluje prek video povezave na tečaju, ki poteka v tujini. Na ta način tako odpadejo vsi potni stroški.

Izobraževanja na zahtevo povečujejo učinkovitost poslovnih procesov in IT opreme

MZR ponuja tudi prilagojene tečaje, prirejene točno določeni zahtevi stranke. Po predhodnem dogovoru se lahko sodelavcem informacijskih centrov nudi šolanje samo za segmente opreme, ki jo uporabljajo, in na tak način izobraževanje dejansko postane svetovanje, katerega rezultat sta takojšnja implementacija in optimalna izraba opreme.

Najbolj aktualna področja mobilnih rešitev in poslovne analitike

Samo podjetje ima tudi možnost uporabe kakršnekoli strojne opreme, opreme v oblaku oziroma izvedbe mobilnih tečajev. Tudi zaradi tega podjetje MZR lahko v celoti pokrije izobraževanja za praktično celotno platformo IBM-ovih in drugih operacijskih sistemov, kot so AIX, i/OS, z/OS, ter celotno platformo t. i. middleware produktov. Med slednjimi so v zadnjem času najbolj aktualni tečaji za področja mobilnih rešitev, rešitev v oblaku in poslovne analitike (v povezavi z »big data«). Še vedno je veliko zanimanja tudi za IBM-ove tečaje DB2, WebSphere, Tivoli, Rational in druge, tudi v okoljih Linux in Windows.

Kriza zavira optimalno izrabo virov

V zadnjih letih se je sicer izobraževanje sodelavcev v podjetjih žal močno zmanjšalo. Vzroke lahko iščemo v gospodarski krizi, ne nazadnje pa tudi v neustreznem vodenju IT-oddelkov. Mnogokrat vodstveni delavci pri upravah podjetij ne uspejo dobiti sredstev za izobraževanje, večkrat pa je tudi prisotno zmotno mišljenje, da je znanje mogoče pridobiti na lahek in enostaven način. Glede na izkušnje, ki so jih pridobili v 20 letih delovanja, v podjetju MZR ugotavljajo, da je z vlaganjem v izobraževanja možno izkoristiti skriti potencial v podjetjih, omogočiti pospešitev poslovnih procesov in dolgoročno zmanjšati stroške poslovanja.

»Naj bo znanje podjetja MZR ena izmed svetlih točk, na katero se lahko računa, in drobec, ki bo pomagal Slovenijo potegniti iz situacije, v katero je zašla,« pravi Miha Zalokar, direktor podjetja MZR.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MZR, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MZR, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MZR, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več