21.06.2016 10:00

Sodobne tehnologije in storitve

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru je 14. in 15. junija 2016 potekala dvodnevna strokovna konferenca OTS 2016 Sodobne tehnologije in storitve, ki jo že 21. let organizira Inštitut za informatiko. Na konferenci, ki je namenjena predvsem informatikom in razvijalcem informacijskih ter programskih rešitev, je sodelovalo več kot 200 udeležencev. V sklopu predstavitve petindvajsetih prispevkov in treh seminarskih delavnic so strokovnjaki iz podjetij in akademske sfere izmenjali praktične izkušnje z aktualnimi informacijskimi tehnologijami in najsodobnejšimi pristopi k razvoju informacijskih rešitev in storitev. Izpostavljene so bile aktualne tematike kot so sodobni pristopi za digitalno preobrazbo, informacijska varnost in ranljivost, agilni pristopi, mobilne aplikacije, uporabniško usmerjen razvoj, internet stvari in pametne storitve, zagotavljanje kakovosti, poslovna inteligenca in obdelava masovnih podatkov, arhitekture poslovnih rešitev ter storitve v oblaku. Konferenca OTS je pomembna tudi glede skrbi za slovenski jezik – vse predstavitve in prispevki so namreč v slovenskem jeziku in na ta način prispevajo k oblikovanju, uveljavitvi in bogatenju slovenskega strokovnega izrazoslovja na področju informatike in informacijsko-komunikacijskih tehnologij. V sklopu večernega družabnega srečanja na terasi Hotela City so organizirali tudi koncert Vlada Kreslina z Mešanim pevskim zborom FERI.

Več o konferenci: www.ots.si

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

ELKOTEX d.o.o.