14.03.2016      14:21
Podeljene že 48. GZS-jeve nagrade za gospodarske dosežke

Sonja Šinigoj prejemnica slovenskega gospodarskega oskarja

Gospodarska zbornica Slovenije je podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2015.

Sonja Šinigoj, direktorica in soustanoviteljica podjetja SAOP, je prejemnica prestižne nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2015, ki jo podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije. Nagrada, ki jo zbornica podeljuje že od leta 1968, je priznanje za izjemne dosežke trajnejšega pomena pri uresničevanju poslovnih in razvojnih ciljev, ki odločilno vplivajo na splošni ugled gospodarskih subjektov. Za leto 2015 je bilo podeljenih sedem nagrad.

»Vesela sem, da je Gospodarska zbornica Slovenije prepoznala naprednost in inovativnost podjetja SAOP ter nam podelila to prestižno nagrado. To je priznanje meni in vsem zaposlenim, ki ustvarjamo SAOP-jevo uspešno zgodbo. Uspeh se ne zgodi čez noč, še manj naključno. Je rezultat trdega dela, samoodrekanja in zaupanja v uspeh, strokovnih in predanih sodelavcev ter pravilnih strateških odločitev,« je povedala Sonja Šinigoj. »Prejeto priznanje, ki je zame nagrada za življenjsko delo, potrjuje, da je bila naša odločitev za vlaganje v stalen razvoj, širjenje na nove trge, pozorno delo z zaposlenimi in ustvarjanje dobre delovne klime pravilna.«

Sonja Šinigoj je vodenje šempetrskega podjetja prevzela leta 2009 in vse odtlej posebno pozornost namenja razvoju organizacijske in prodajne kulture, ki temelji na zaupanju, zanesljivosti, ustvarjalnosti, prijaznosti, učinkovitosti in partnerstvu. Z usmerjenimi pristopi je Šinigojevi uspelo doseči izredno motiviranost zaposlenih za skupne cilje ter njihovo visoko pripadnost podjetju. Prepričana je, da je mogoče le s pozitivnimi odnosi oblikovati spodbudno delovno okolje, v katerem zaposleni ustvarjajo konkurenčne prednosti in doprinesejo k dolgoročni uspešnosti podjetja. Za leto 2012 je prejela tudi laskavi naslov gospodarstvenica leta Primorske.

»Podjetju SAOP je predvsem na domačem trgu v zadnjih treh letih uspelo doseči zavidljivo rast prodaje, kar 14 odstotkov letno, ter 6-odstotno rast zaposlenih. Donosnost kapitala je blizu 40 odstotkov, kar je na ravni najboljših zahodnih tekmecev. SAOP-jeva dolgoročna strategija je usmerjena k nadgradnji in povezavi vseh obstoječih rešitev v nov, inovativen izdelek, ki bo združeval tehnološko odličnost in dolgoletne izkušnje na področju računovodsko-poslovnih programskih rešitev. Svoje poslovanje uspešno širijo tudi v Srbiji in na Hrvaškem, poleg tega pa so lani vstopili še na turški trg,« so v obrazložitvi nagrade med drugim zapisali v Gospodarski zbornici Sloveniji.

SAOP je bil ustanovljen pred skoraj tridesetimi leti ter je danes vodilni slovenski ponudnik programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja in javne ustanove. Njihove programe uporablja več kot 6000 organizacij in ustanov, kar predstavlja več kot 30.000 uporabnikov. SAOP-jev informacijski sistem ERP iCenter ter spletni računovodski program miniMAX uporablja že vsak šesti računovodski servis in vsaka tretja javna ustanova v Sloveniji. Poleg tega pa ima SAOP svoje podružnice tudi na Hrvaškem, v Srbiji ter od konca leta 2015 tudi v Turčiji.

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Bo AMD s kartico Radeon Pro 490 pošteno zagod... 5
ice.caj.tea  |  Hja, bil sem prepričan, da se bo ta graf...
Prva država, ki se želi povsem znebiti kovanc... 1
razerznak  |  ko se znebijo gotovine pa negativne obre...