Računalništvo, telefonija
12.06.2013 15:28

Deli z drugimi:

Share

Sophos RED je prejel nagrado Protector Award

Na 2013 Australian Information Security Awards na AusCERT konferenci 23. maja je Sophos prejel Protector Award nagrado za svoj izdelek Sophos RED.
Sophos RED nudi popolno zaščito oddaljenih pisarn brez potrebnih nastavitev.
Sophos RED nudi popolno zaščito oddaljenih pisarn brez potrebnih nastavitev.

RED je okrajšava za Sophosov Remote Ethernet Device, ki je odličen način za povezavo zunanjih poslovalnic in oddaljenih delavcev. Naprava, katero enostavno priklopimo na internetni ruter, ščiti oddaljene lokacije in z njimi upravlja iz centralne pisarne preko Sophos UTM. Povezave iz oddaljenih poslovalnic se preusmerijo v Sophos UTM za popolno varnost.

Posebnost RED naprave je, da je ni mogoče nepravilno namestiti, ko pride v oddaljeno pisarno. Identifikacijska številka z naprave se vpiše v Sophos mrežni varnostni prehod (UTM) v centralni pisarni, kar avtomatsko ustvari in shrani datoteko s potrebnimi nastavitvami. Delavec v oddaljeni pisarni mora RED napravo le priklopiti, vse nastavitve pa se izvedejo samodejno. To ustvari zaščiteno VPN povezavo, ki je enako varna, kot če bi bili delavci priklopljeni na lokalno mrežno v centralni pisarni.

Izdelava izdelka, ki preprosto dela brez predhodne konfiguracije, je bil velik izziv za Sophosove programerje. Uspelo jim je ustvariti uporabniško izkušnjo popolnoma brez pop-up dialogov, opcijskih vprašanj ali »ok« gumbov.

Se sprašujete, zakaj se odločiti za VPS rešitev namesto https povezav do ključnih storitev? Https zaščiti posamezne transakcije, a ne zaščiti DNS poizvedb vaših oddaljenih uporabnikov. Prav tako ne zaščiti časovnih in ciljnih podatkov teh povezav. To morda ne zveni hudo, toda napadalec, ki nadzira vaš DNS, lahko kontrolira vaše celotno omrežje in napadalec, ki pozna vzorec vaših komunikacij, lahko te analizira in ugotovi več o vašem poslu, kot bi želeli. Najbolj pomembno pa je, da https deluje le z določenimi varnimi spletnimi stranmi in ne z vsemi ostalimi povezavami.

Sophos RED in UTM izdelke za celovito zaščito omrežja najdete na njihovi uradni spletni strani.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOPHOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOPHOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več