Računalništvo, telefonija
08.08.2013 15:41

Deli z drugimi:

Share

Spletni program osvaja podjetja

Slovenski spletni računovodski program miniMAX je v prvem polletju beležil 17-odstotno rast uporabnikov, rast prodaje licenc podjetnikom pa je po zaslugi spletnih tehnologij očitno tudi odlična poslovna priložnost za računovodske servise.
Tudi manjša podjetja želijo spremljati poslovne rezultate preko spleta
Tudi manjša podjetja želijo spremljati poslovne rezultate preko spleta

Vse več majhnih podjetij in samostojnih podjetnikov prevzema vodenje poslovanja v svoje roke. To potrjujejo tudi prodajani rezultati podjetja SAOP.

Uporabniška skupina podjetnikov, ki sami vodijo poslovanje, se je namreč v zadnjem letu povečala kar za 51 odstotkov in sedaj predstavlja 30 odstotkov uporabnikov miniMAX-a.

Hitro se povečuje tudi število podjetnikov, ki naročajo podlicence za poslovni program pri svojem računovodskem servisu. Takih uporabnikov je več za 63 odstotkov, kar pomeni, da so tako podjetniki kot računovodski servisi sprejeli in izkoristili prednosti, ki jih v poslovanju omogoča e-računovodstvo.

Prodajni rezultati za spletni računovodski program miniMAX potrjujejo njegov sloves najbolj priljubljenega računalniškega programa za majhna podjetja. Samo v letošnjem letu se je njegova uporaba povečala za 17 odstotkov.

„Uporaba miniMAX-a raste v vseh treh uporabniških segmentih, pri čemer je predvsem zaradi zniževanja stroškov in želje po natančnejših poslovnih podatkih najbolj izrazita pri podjetnikih,“ je povedal Sandi Boršo, direktor prodaje in trženja v SAOP.

Med razlogi za skokovito rast uporabe miniMAX-a med podjetji je še stalna usklajenost poslovanja z zakonskimi spremembami in novostmi, ki jih mnogi konkurenčni ponudniki ne uspejo pravočasno zagotoviti. Poleg tega podjetje stalno skrbi za brezplačne izboljšave progama ter nove funkcionalnosti.

Prenovljen poslovni model priložnost za podjetnike in računovodske servise

Prenovljena ponudba uporabniških paketov miniMAX je dodatno poenostavila in spodbudila uporabo. „Če so v lanskem letu med uporabniki še prevladovali računovodski servisi, so letos uporabniški segmenti glede na število zakupljenih licenc že skoraj poravnani. Iz tega lahko sklepamo, da želijo podjetniki imeti več vpliva na vodenje poslovanja, predvsem na izvajanje rutinskih opravil, in najemajo računovodske servise za izvajanje zahtevnejših nalog, na primer obračune in zaključna poročila ter za poslovno svetovanje,“ je še pojasnil Boršo.

Skokovita rast uporabe miniMAX-a med podjetniki predstavlja poslovno priložnost za vse računovodske servise, ki že uporabljajo oziroma podpirajo spletni računovodski program miniMAX. Omogoča jim namreč pridobivanje novih strank za različne storitve, tako pri vodenju poslovnih dogodkov, kot pri izdelavi obračunov in zaključnih poročil ter finančno in davčno svetovanje.

Poleg tega miniMAX s svojim modelom e-računovodstva povečuje dodano vrednost v računovodskih servisih, saj elektronsko sodelovanje s strankami po eni strani zniža stroške poslovanja, po drugi pa poveča produktivnost.

miniMAX se kot privlačna poslovna rešitev za vodenje poslovanja majhnih podjetij vse bolj uveljavlja tudi v Srbiji in na Hrvaškem. Kot so še poudarili v SAOP-u, rast uporabe njihovih poslovnih rešitev ustvarja nova delovna mesta. Zato v Sloveniji stalno iščejo in zaposlujejo mlade strokovnjake za projektiranje, programiranje in pomoč uporabnikom.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več