Računalništvo, telefonija
05.12.2012 09:22

Deli z drugimi:

Share

Spremenimo mobilnik ali tablico v televizor

Televizijske kanale spremljate prek sobne ali zunanje antene? Ste se doma kdaj sporekli zaradi izbire kanala, katerega želite gledati? Našli ste pravno novico. Predstavljamo vam napravo, ki omogoča enostavno deljenje televizijskega signala na naprave, kot so osebni računalnik, prenosni računalnik, tablico ali pametni mobilni telefon.
TV tudi na tabličnem računalniku.
TV tudi na tabličnem računalniku.

Govorimo seveda o napravi TVman OuiBox, brezžični set-top-box, ki z lahkoto predvaja več programov na različnih napravah skupaj. TVman pretvori vaš iPhone, iPad, Andorid ali PC v vaš drugi televizor.

Kako deluje?

V eni besedi bi delovanje lahko opisali kot »enostavno«, anteno, ki je sicer priključena v TV najprej priključite v OuiBox, ter šele nato v TV. Medtem ko bo delovanje televizorja ostalo nespremenjeno, bo TVman poskrbel, da bo DVB-T signal uspel prebrati tudi vaš hišni usmerjevalnik. Povezavo TVman – Usmerjevalnik vzpostavimo s klasičnim UTP kablom ali z brezžično povezavo WiFi, od tu naprej pa je nastavljanje še enostavnejše. Z želeno napravo poiščete »računalnik« TVman, in že lahko vaše priljubljene programe spremljate iz poljubne naprave.

Kot se za napravo tega kova spodobi, ima OuiBox vgrajenih tudi nekaj dodatnih funkcij. Omogoča snemanje TV kanalov na USB ključ (priključek na ohišju naprave) ter delovanje v načinu ojačevalnika signala. Slednja funkcija omogoča močan DVB-T signal znotraj celotnega prostora (hiše, stanovanja,..).

Žepna različica

Na voljo je tudi manjša različica, ki samodejno zajema DVB-T signal ter preko WiFi povezave omogoča pretočno predvajanje televizijskih kanalov na želeno napravo. Žepna različica je kot nalašč za potovanja ali dopust zunaj države, saj za delovanje ne potrebuje »drage« 3G povezave. Za napajanje naprave skrbi vgrajena baterija, ki omogoča do 4 ure delovanja brez napajanja. Baterijo za napajanje vsebuje tudi večja različica, avtonomija pa je približno enaka.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPREJEMNIK.SI
Za več informacij so vam na voljo pri SPREJEMNIK.SI
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logotip podjetja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPREJEMNIK.SI? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več