Računalništvo, telefonija
12.02.2016 09:20

Deli z drugimi:

Share

Spremenite omrežje WiFi v posel

Omrežja WiFi za mala in srednja podjetja niso nujno nadloga, lahko so priložnost za rast in zaslužek.
Spremenite omrežje WiFi v posel
Spremenite omrežje WiFi v posel

Do konca leta 2020 bomo imeli v internet povezanih več pametnih naprav, kot je vseh ljudi na svetu (vir: www.emarketer.com). Po drugi strani proizvajalci prenosnih mobilnih naprav več ne proizvajajo naprav s priključkom UTP, torej je primarni dostop do spleta omogočen z uporabo tehnologije WiFi. Torej ni čudno, da danes pričakujejo brezhiben WiFi, kjerkoli in kadarkoli. In dejstvo je, da tehnologija WiFi danes že dosega hitrosti, večje od enega gigabajta na sekundo.

Ali bomo v prihodnje sploh še potrebovali žično povezavo?

Leto 2016 je leto tehnologije WiFi, saj se ta razvija s svetlobno hitrostjo in jo danes najdemo v malodane vsaki napravi (prenosni računalniki, pametni telefoni, pametne ure, pametne hiše, avtomobili, nosljiva tehnologija in drugo).

Glede na to, da živimo v potrošniškem svetu, pa so zaradi hitrega porasta mobilnih naprav in njihove gromozanske uporabe na velikem udaru različna podjetja in ustanove, ki se morajo konstantno prilagajati novemu načinu razmišljanja potrošnikov. Tukaj predvsem mislimo na trgovske centre, trgovine, hotele, restavracije, javne površine, železniške postaje, športne centre in drugo.

Marsikateremu podjetju se naložba v tehnologijo WiFi zdi nesmiselna in stroškovno neupravičena. A ni nujno tako, saj če razmislimo malo bolje, vidimo, da ideja le ni tako slaba.

Kaj imamo vsi v žepu?

Kaj ima vsak potrošnik v žepu? Pametni telefon, ki za dostop do interneta uporablja tehnologijo WiFi. Ponudniki storitev WiFi (na primer hoteli) lahko zdaj uporabljajo aplikacije, prek katerih s svojim omrežjem WiFi dodatno zaslužijo, ponujajo promocije, pospešujejo prodajo in navsezadnje tudi povečajo prepoznavnost svoje dejavnosti tako na fizičnih lokacijah kot tudi na družbenih omrežjih. Hkrati pa lahko izvedo kaj več o navadah potrošnikov in njihovih željah.

Spremenite svoj WiFi v dobičkonosen posel

Podjetje Aero-IT distribucija (www.aero-it.eu) se že vrsto let ukvarja s ponudbo inovativnih rešitev in tehnologij WiFi v južni in jugovzhodni Evrope. V njihovem portfelju lahko med drugimi vodilnimi proizvajalci rešitev in tehnologij WiFi najdete tudi aplikacijo Cloud4Wi (www.cloud4Wi), s katero lahko svoj WiFi spremenite v zelo dobičkonosen posel.

Prva platforma WiFi z lastno tržnico aplikacij

Cloud4Wi je prva platforma WiFi v oblaku (ni omejena na proizvajalca opreme WiFi), ki je na trg uvedla tako imenovano tržnico aplikacij WiFi, s katerimi lahko uporabljamo storitve WiFi, ki so lahko dobičkonosne za vsak segment.

Cloud4Wi omrežju WiFi v podjetjih nudi dodano vrednost, krepi uporabniško izkušnjo in omogoča popolno prilagodljivost vstopnih portalov in pogojev uporabe grafični podobi podjetja.

Dodana vrednost WiFi-ja je ravno v ponudbi lokacijskih storitev, oglaševanja, napredne analitike in prijave prek družbenih omrežij, s katero lahko svojo aktivnost prenesemo še drugam in si povečujemo število všečkov ter deljenje trženjskih sporočil med uporabniki. Z enim uporabnikom tako hitro pridemo do več kot 1.000 ogledov sporočila. (P. R.)

Kako lahko zaslužite z oglaševanjem?

  • Ponudba kuponov in nagradnih iger,
  • oglaševanje na vstopnih portalih,
  • »proximity« trženje (samodejno pošiljanje e-poštnih sporočil in kratkih sporočil SMS zvestim strankam),
  • e-poštno trženje (integracij s popularnim »chipmailom«),
  • družbeno trženje (povečevanje všečkov (like) in deljenj (share) z vsako prijavo),
  • različne aplikacije: vreme, bližnje zanimivosti, Google Maps, mali oglasi) in
  • še mnogo, mnogo več …

Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več