05.04.2011      17:37
S&T Slovenija

S&T Slovenija z odličnimi poslovnimi rezultati

Družba S&T Slovenija je danes predstavila poslovne rezultate za leto 2010. Kljub krčem, s katerimi se soočajo domača in tuja tržišča, je S&T Slovenija posloval odlično. Razlogi za uspešno poslovanje družbe so v pravilni poslovni strategiji, ki podjetje usmerja v kakovostno pokrivanje treh ključnih poslovnih področij (svetovanje, sistemske integracije in zunanje izvajanje IT storitev) ter stalen razvoj zaposlenih.

Družba S&T Slovenija je v letu 2010 ustvarila 42 milijonov evrov prihodkov iz poslovanja, kar je 3 milijone manj kot v letu prej. Kljub temu se je dobiček iz poslovanja pred obdavčitvijo povečal, in sicer iz 897 tisoč evrov v letu 2009 na 998 tisoč evrov lani. Skupni dobiček pred obdavčitvijo pa je celo presegel dobiček iz sicer rekordnega leta 2007 in je znašal 2 milijona evrov.

»Strateški cilji družbe S&T Slovenija so jasni. Želimo rasti vsaj enkrat hitreje kot panoga, v kateri delujemo. Za dolgoročen uspeh družbe je zelo pomemben razvoj industrijskih, tehničnih in drugih znanj, zato veliko vlagamo v zaposlene. Ne nazadnje smo najboljši IT zaposlovalec med veliki podjetji v Sloveniji. To se pozna tudi na rezultatih – o kakovosti dela ekipe S&T Slovenija zgovorno priča dodana vrednost na zaposlenega, ki je v letu 2010 narasla na 54,4 tisoč evrov na zaposlenega. « je dejal predsednik uprave S&T Slovenija Robert Trnovec.

S&T Slovenija je usmerjen v tri ključna poslovna področja - svetovanje, sistemske integracije ter zunanje izvajanje IT storitev -, ki so v letu 2010 družbi predstavljale skoraj enakomerno tretjinsko razdelitev prihodkov po dejavnostih. Podjetje deluje v številnih panogah gospodarstva, med njegovimi strankami pa je bil v lanskem letu najbolje zastopan finančni sektor (26 odstotkov), kateremu sta sledila javna uprava (22 odstotkov) in proizvodnja (20 odstotkov).

V S&T Slovenija dokazujejo, da so zaupanja vreden partner podjetjem in organizacijam tudi s stalnim izboljševanjem poslovnih kazalnikov. Donos na kapital v letu 2010 znaša kar 22,1%, povprečna bonitetna ocena podjetja po iBonu, pa uvršča podjetje na sam vrh med IT podjetji, saj je  v letu 2010 zrasla na vrednost 9.

S&T Slovenija razume, da so največje bogastvo podjetja njegovi zaposleni. Zato načrtno že več let vlaga v njihov razvoj, hkrati pa tudi meri zadovoljstvo zaposlenih. V podjetniškem izboru Zlata nit je S&T Slovenija v preteklem letu že drugič zapored postal najboljši IT zaposlovalec med velikimi podjetji. Rast zadovoljstva zaposlenih, ki jo podjetje meri že od leta 2007, je razvidna v vseh kategorijah, še posebej visoke ocene pa so zaposleni v podjetju namenili področjem temeljnih odnosov med podjetjem in zaposlenim ter osebne rasti in razvoja. S&T Slovenija ima tudi certifikat družini prijaznega podjetja.

S&T Slovenija in ciljno vodenje sta prepričala tudi domače HRM-strokovnjake. Na konferenci z naslovom o ravnanju z ljudmi pri delu (HRM) je projekt S&T Slovenija, poimenovan "Implementacija ciljnega vodenja in sistematičen razvoj k rezultatom usmerjene organizacijske kulture", zasedel drugo mesto.

Med strateškimi usmeritvami poslovanja skupine S&T ima zunanje izvajanje storitev IT veliko težo, saj gre za hitro razvijajoče se področje z velikim potencialom rasti. Prav tako je posebna pozornost namenjena razvoju industrijskih in poslovnih kompetenc zaposlenih ter pospešenemu razvoju panožnih storitev.

Cilj skupine S&T kot tudi družbe S&T Slovenija je ustvariti polovico prihodkov iz naslova dolgoročnih pogodb zunanjega izvajanja storitev IT.

Po rezultatih raziskave trga storitev IT, ki jo je lani opravila analitska hiša IDC, je bila skupina S&T največji ponudnik storitev IT v regiji Adriatik v letu 2009. Skupina S&T je v tej regiji letu 2009 na področju storitev IT ustvarila več kot 80 milijonov ameriških dolarjev prihodkov, kar je več od drugo in tretje uvrščenih ponudnikov, družb IBM ter HP, skupaj. S&T Slovenija pa je bila s 57-odstotnim deležem v omenjenem segmentu najuspešnejša država skupine S&T.

Skupina S&T je že oblikovala več mednarodnih centrov za zunanje izvajanje, s pomočjo katerih bo še kakovostneje skrbela za zunanje izvajanje IT storitev. V Bukarešti tako deluje center za infrastrukturne rešitve, medtem ko je v Žilini na Slovaškem lociran center za aplikacijske rešitve. V nastajanju pa je tudi regijski S&T-jev virtualni podatkovni center, ki je pravzaprav S&T-jeva ponudba računalništva v oblaku za podjetja in organizacije iz celotne regije Adriatik in bo voden iz Slovenije.

Povezave:S&t

Sponzorirano

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Kako s predstavitvijo ubiti publiko? 4
Modri Janez  |  Članek je izvrsten, moral bi ga prebrat ...
Bomo svoje strahove v prihodnosti premagovali... 1
abhorsen.  |  Bravo oni dobra marketinška poteza. Kar...