Računalništvo, telefonija
07.03.2017 09:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Startupi z največjimi investicijami eksluzivno v Kikštarterju

Startupi z največjimi investicijami eksluzivno v Kikštarterju
Startupi z največjimi investicijami eksluzivno v Kikštarterju

V Kamnikški Kikštarter prihajajo start-up zvezde, ki so prejele miljonske investicije.

Trije ustanovitelji mednarodno uspešnih start-up podjetij bodo predstavili svojo zgodbo. Iz prve roke boste lahko slišali, kje so našli investitorje, kako so jih nagovorili in prepričali. Ter seveda kaj vse jim je omogočil pridobljeni kapital in ali je z velikimi številkami na računu posel res lažji.


Start-up scena je v zadnjih nekaj letih doživela precejšen razcvet. Tudi Slovenija se lahko pohvali z s prodornimi tehnološkimi podjetji, ki delujejo na globalnih trgih. Nekaterim boste lahko v živo prisluhnili, saj v Kamnikški Kikštarter prihajajo start-up zvezde, ki so prejele miljonske investicije.

Trije ustanovitelji mednarodno uspešnih start-up podjetij bodo predstavili svojo zgodbo. Iz prve roke boste lahko slišali, kje so našli investitorje, kako so jih nagovorili in prepričali. Ter seveda kaj vse jim je omogočil pridobljeni kapital in ali je z velikimi številkami na računu posel res lažji.

Zemanta

Pionirji slovenske start-up scene. Zemanta je pred devetimi leti začela svojo pot s pametnim pomočnikom za blogerje. Leta 2014 so se preusmerili v nov produkt – Zemanta One, ki je specializiran za oglaševalce. V Zemanto sta vložila sklada Union Square Ventures in Social Starts, poleg njiju pa sta ta start-up od leta 2007 naprej po zmagi na Seedcampu podprla še Eden Ventures in The Accelerator Group. Skupaj je Zemanta doslej pritegnila 8 MIO$ tveganega kapitala, kar je največ od slovenskih mladih tehnoloških podjetij.

Borza terjatev (The Invoice Exchange)

Poslovno idejo o vzpostavitvi organiziranega trga s poslovnimi terjatvami – borze terjatev – sta leta 2011 začela razvijati podjetnika Marko Rant in Tomi Šefman. Po razvoju pilotne trgovalne platforme sta konec leta 2014 s svojo poslovno idejo prepričala zasebna vlagatelja Petra Ribariča in Janeza Klobčarja, ki sta družbi zagotovila semenski kapitalski vložek v skupni višini 150.000 EUR.


Borza terjatev je dobila še dodatno finančno injekcijo s strani Slovenskega podjetniškega sklada (SK200) in tujega zasebnega sklada Fil Rouge Capital v višini 300 tisoč evrov, dodatna sredstva v znesku 80 tisoč evrov pa je ekipa zbrala tudi na platformi za množično investiranje CONDA. Borza terjatev je bila v letu 2016 izbrana za najboljši ”fintech” startup v srednji in vzhodni Evropi!

Viberate

Viberate.com je servis, ki analizira ogromne količine podatkov in jih pretvarja v uporabne statistične informacije za glasbene profesionalce z vsega sveta. Viberate team je odličen zgled super startupa, ki je preko ABC- ja uspešno pridobil investicijo v višini 500.000 EUR. Eden izmed investitorjev je tudi ustanovitelj ene prvih spletnih trgovin pri nas, EnaA in direktor podjetja Aguatera, Aljoša Domijan.

To so zgodbe, ki jim je vsekakor vredno prisluhniti. Dogodek bo potekal v obliki odprte mize, gostom boste lahko zastavili vaša vprašanja.


Udeležbo lahko potrdite na Facebooku.

Vstopnine ni.


www.kikstarter.si


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KIKštarter KAMNIK
Za več informacij so vam na voljo pri KIKštarter KAMNIK
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

KIK Štarter Kamnik logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KIKštarter KAMNIK? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več