Računalništvo, telefonija
28.07.2014 09:12

Deli z drugimi:

Share

Strategija mobilnega marketinga

V času, ko večina uporabnikov mobilne telefonije smatra svoj GSM kot orodje, ki omogoča dostop 24/7. Za oglaševalce pomeni to priložnost, da v trenutku kontaktirajo veliko število potencialnih strank hkrati.
SMS marketing
SMS marketing

Najboljša možnost je uporaba SMS ali MMS marketinga. Uporaba SMS sporočil je lahko izjemno močno marketinško orodje, če je strategija pravilno zastavljena. Oglejmo si 5 temeljev, na katere morate biti pozorni.

1.) Ponudite neko vrednost

Kupci želijo prejemati obvestila z razlogom: da bodo pridobili določeno posebno ponudbo, informacijo ali popust. Ker so SMS sporočila veliko boljo osebna kot ostali marketinški kanali (z izjemo telefonskega marketinga), mora biti ponudba res dobra. Kot primer lahko ponudite neko darilo v zameno za povratni odziv stranke – poseben popust, ki je na voljo samo v tej ponudbi.

2.) Združevanje z drugimi marketinškimi prijemi

Mobilno oglaševanje je lahko še veliko bolj efektivno, če je združeno še z ostalimi oblikami oglaševanja. En primer je priljubljena aplikacija www.e-postar.com, ki združuje prednosti email in SMS marketinga v eni aplikaciji, z enim klikom lahko strankam pošiljate vašo ponudbo preko dveh kanalov.

3.) Uporaba imena produktov ali blagovne znamke

To se sicer zdi običajno, ampak veliko blagovnih znamk ne omenja svojega imena pri pošiljanju tekstovnih kampanj, ko pošiljajo novim potencialnim strankam. Identifikacija je zelo pomembna, vedno se morate predstaviti kot znamko, podjetje ali pa nazive produktov. Priporočljivo je dodati tudi naslov in kontaktne podatke.

4.) Vključevanje poziva h akciji (ang. Call to action)

Dodajte prijazen pozdrav v interaktivno kampanjo, ki vedno vključuje poziv h akciji. Vnovčite naravo tekstovnih sporočil, da kupci naredijo določen korak, kot je recimo odgovor na sporočilo v zameno za nek bonus za kupca (popust, posebna ponudba). Poskrbite, da bo poziv h akciji jasen in enostaven za razumeti s tem, da jasno napišete, kaj želite od prejemnika, da naredi v zameno za bonus.

5.) Personalizirajte sporočilo kolikor je možno

Ljudje se statistično gledano odzovejo v večji meri, če jih naslavljate direktno. Poizkusite vstaviti ime kupca v vsa marketinška sporočila. Prav tako lahko segmentirate bazo kupcev glede na spol, starost, na zgodovino nakupov, na uporabnikove preference in interese. Vse to so podatki, ki jih lahko zbirate v določenih anketah, ali jih združujete na bazi nakupov, ogledov izdelkov, itd. V naslednji fazi lahko marketinško kampanjo še bolj ciljno usmerite v neko področje ali regijo.

Aplikacijo, ki omogoča SMS marketing, hkrati pa podpira tudi email marketing, lahko brezplačno preizkusite tukaj. Za integriracijo možnosti pošiljanja SMS sporočil v lastno aplikacijo, pa tukaj, dobite 10 testnih SMSov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MS3 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MS3 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MS3 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več