06.12.2012      8:15

Strateški nastop Microsoft Slovenija, CRMT in KPMG na slovenskem trgu

V okviru 12. slovenske Kontroling konference, ki je potekala v Portorožu, so podjetja Microsoft Slovenija, slovensko svetovalno podjetje CRMT in revizijsko-svetovalna hiša KPMG, razkrile nov partnerski dogovor o skupnem nastopu na slovenskem trgu. Skupni nastop prinaša na slovenski trg rešitve na področju učinkovitega upravljanja poslovanja in podporo finančnim procesom za velika slovenska podjetja in poslovne skupine.

Skupno partnerstvo  je strateška odločitev, ki s holistično in avtomatizirano rešitvijo omogoča velikim podjetjem in poslovnim skupinam, da na učinkovit in enostaven način izpeljejo procese finančnega načrtovanja, konsolidacijo finančnih podatkov, analizirajo dobičkonosnost ter z eno poslovno aplikacijo celovito upravljajo poročanje povezanih podjetij, ki jih imajo podjetja v lasti.

Vsak partner  - prinaša v skupni nastop svoj del sinergije in ekspertize. Svetovalno in tehnološko podjetje CRMT je uraden partner programskih rešitev Tagetik in kompetenčni center za Adriatic regijo. Tagetik (www.tagetik.com) velja za enega vodilnih in najhitreje rastočih podjetij na področju razvoja rešitev za upravljanje učinkovitosti poslovanja. Osredotočene so na vse deležnike v finančnih, nadzornih in upravljaljskih procesih v družbi; načrtovanju denarnega toka, strateškemu in operativnemu planiranju, konsolidaciji, analizi in simulaciji profitabilnosti, pripravi zaključnih poročil ter povezovanju vseh vpletenih v enovit proces učinkovitega upravljanja družbe ali skupine.

Rešitev je v celoti zasnovana na tehnologiji Microsoft, kar uporabnikom zagotavlja preverjeno infrastrukturo in hkrati uporabniško okolje, ki je že danes široko razširjeno v ključnih finančnih procesih. Tagetik uspešno dopolnjuje paleto že obstoječih Microsoftovih Poslovnih rešitev, kamor sodijo Microsoft Dynamics ERP in CRM, Microsoft BI in druge.

Pomembna komponenta partnerstva je revizijsko-svetovalna hiša KPMG, ki v partnerstvo prinaša poglobljeno finančno ekspertizo, akumulirane izkušnje in poznavanje finančnih procesov podjetij ter zaupanje, ki so ga pridobili v okviru svoje dolgoletne dejavnosti. S partnerstvom KPMG potrjuje primernost uvedbe tovrstnih rešitev v slovenskem prostoru.

Trije svetovi oziroma strateška triangulacija podjetij povezuje finančni, svetovalni in tehnološki svet, združen okrog rešitve Tagetik. Rešitve so zasnovane na inovativnih in naprednih Microsoft tehnologijah, dobrih praksah KPMG ter kompetenčnemu centru Tagetik Adria, ki je vzpostavljen v okviru podjetja CRMT za  slovenski in jadranski trg.

Biljana Weber, generalna direktorica Microsoft Slovenija: »Rešitve Tagetik podjetjem omogočajo, da se tudi pri orodjih za celovito upravljanje poslovanja naslonijo na svoja vlaganja v Microsoftove tehnologije, kot so SharePoint, Office, SQL Server in poslovne rešitve Dynamics, ter si tako zagotovijo preprosto integracijo v obstoječe informacijsko okolje in hitro povrnitev investicije. Prav tako poskrbijo, da njihovi zaposleni pri analiziranju podatkov za boljše poslovne odločitve delajo v programih, ki jih dobro poznajo in že uporabljajo pri vsakodnevnem delu. Verjamem, da bomo s temi prednostmi uspešno nagovorili mnoga slovenska podjetja, ki morajo v zahtevnih gospodarskih razmerah izboljšati svoje poslovne procese.«

Daniel Potočnik, direktor svetovalnega podjetja CRMT: »Največja in tudi najdonosnejša lastnost rešitve, ki jih ponujamo slovenskim podjetjem v okviru partnerstva in so zbrane okrog rešitve Tagetik, je ta, da se odgovornim v podjetjih izredno poveča sposobnost za sprejemanje odločitev na podlagi pravočasnih in točnih podatkov. Skupen nastop Microsofta, CRMT in KPMG na slovenskem trgu predstavlja za nas novo poglavje v razvoju podjetja, saj se nam odpirajo nove tržne priložnosti za rast in širitev poslovanja v jadranski regiji. Sočasno pa gre tudi za priznanje in potrditev naše strateške usmeritve, ki predvideva okrepljen razvoj CRMT na področju nudenja svetovalskih storitev poslovnega in finančnega upravljanja.«

Sonja Žnidarčič, partner KPMG poslovno svetovanje: »Glavno vodilo KPMG pri odločitvi za partnerstvo je bilo zagotovitev celovite rešitve za stranke od nakupa IT podpore do njegove uvedbe. Inovativnost IT-rešitve Tagetik, združena s KPMG-jevim znanjem in izkušnjami na področju poznavanja poslovnih procesov in organizacije pomeni pravi odgovor za izzive strank. Rešitev Tagetik podjetjem v današnjem okolju zagotavlja učinkovitejše poslovanje, merljivost učinkov ter ustrezne in pravočasne informacije za odločanje in poročanje.«

Slovenska podjetja, ki upravljajo svoje finančne podatke z rešitvami Tagetika so Mladinska knjiga, Zavarovalnica Triglav, Pozavarovalnica Sava, Holding Slovenskih elektrarn.

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Novi telefoni Nokia na voljo v prvi polovici ... 1
skeptik  |  Ja, in prosim, da zdaj vsak teden napiše...
Google izbrisal več kot 900 milijonov piratsk... 1
domen.valentinuzzi  |  ma nobenga navadnga folka ne bo nobedn p...
Prihaja prvi poceni telefon, ki bo nadomestil... 4
sibyte  |  Ni procesorja in ustrezne baterije, da b...
Prihaja prvi poceni telefon, ki bo nadomestil... 4
zgubar  |  gre za dodaten zaslon!
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 5
markobarko  |  kako dolgo še bomo brali o novih super "...