Računalništvo, telefonija
16.09.2013 18:12

Deli z drugimi:

Share

Strežniki Fujitsu PRIMERGY znova rekorderji v porabi energije in zmogljivostih

Podjetje Fujitsu je prenovilo družino strežnikov PRIMERGY, ki z izjemnimi dodatnimi zmogljivostmi in manjšo porabo energije nižajo stroške delovanja podatkovnih centrov, tudi do 80 odstotkov. Podjetja lahko z uporabo novih strežnikov znatno skrajšajo čase izvedbe projektov ter povečajo razpoložljivost aplikacij in storitev. Nova generacija strežnikov Fujitsu PRIMERGY je namreč postavila kar štiri svetovne rekorde na področju zmogljivosti aplikacij in porabe energije.
Strežniki Fujitsu PRIMERGY znova rekorderji v porabi energije in zmogljivostih
Strežniki Fujitsu PRIMERGY znova rekorderji v porabi energije in zmogljivostih

Rekorde v svetu poslovnih strežnikov so tako strežniki PRIMERGY postavili na področju energijske učinkovitosti (z 8.097 ssj_ops/W; 7.46 W/kilo SAPS), sistemskih zmogljivosti ter poslovnih aplikacij po preizkusu SAP Sales and Distribution (SD) za področje dvoprocesorskih strežnikov (dosežek 10.240 SAP SD uporabnikov). Fujitsu tako že danes odgovarja na prihodnje zahteve podjetij, saj jim ponuja nove sisteme, ki se lahko pohvalijo s hitro povrnitvijo naložbe. Strežniki PRIMERGY nove generacije tako nudijo do 50 odstotkov boljše razmerje zmogljivosti na porabljen vat energije v primerjavi s prejšnjo, ob času predstavitve prav tako rekordno generacijo. Fujitsu ocenjuje, da v svoji življenjski dobi novi strežniki nudijo do 55 odstotne prihranke pri tekočih stroških ob znatno višji produktivnosti uporabnikov njihovih zmogljivosti.

Ključna prioriteta podjetij je obvladovanje stroškov, toda stroški energije v podatkovnih centrih v zadnjih letih v povprečju le rastejo. Analitsko podjetje Gartner tako poroča, da številni podatkovni centri že zadevajo ob meje možnega glede porabe energije in zmogljivosti hlajenja, kljub temu da zahteve uporabnikov po zmogljivostih stalno naraščajo. Zato podjetja preprosto potrebujejo bolj učinkovite strežnike.

Podjetje Fujitstu je z inovativnim dizajnom hladilne rešitve, poimenovane Cool-safe Advanced Thermal Design, doseglo, da strežniki brezhibno delujejo tudi pri višjih temperaturah okolice. Medtem ko trenutna generacija strežnikov Fujitsu PRIMERGY podpira zračno hlajenje s temperaturo vstopnega zraka do 35°C pa nova generacija letvico dviga na kar 40°C. Ocene podjetja Fujitsu kažejo, da vsaka nižja stopinja na področju hlajenja v praksi pomeni med 5 in 6 odstotkov vseh stroškov porabe energije rešitev zračnega hlajenja. Tako lahko upravitelji podatkovnih centrov zmanjšajo kapacitete hlajenja in tako prihranjeno energijo vložijo v napajanje le teh ali pa se odločijo za dodatno širitev. Dodatno so strežniki Fujitsu PRIMERGY lahko opremljeni z napajalniki z oznako 80Plus Titanium, ki dosegajo vsaj 96-odstotni izkoristek električne energije.

Novi sistemi PRIMERGY so pripravljeni na eksponentno rast zmogljivosti poslovnih aplikacij, saj so inženirji pri njihovem snovanju optimizirali interakcijo med diskovnimi podsistemi ter strežniškimi operacijami. Nova generacija strežnikov je opremljena z najnovejšimi procesorji Intel Xeon E5-2600 v2, ki zagotavljajo izjemne zmogljivosti, saj ponujajo do dvanajst jeder na procesor ter veliko količino predpomnilnika (do skupno 30 MB LLC cache). V primerjavi s prejšnjo generacijo so v nekaterih zahtevnih nalogah do 50 odstotkov hitrejši. Strežnike Fujitsu PRIMERGY lahko podjetja opremijo z do 1536 GB delovnega pomnilnika ter tako izpolnijo vse zahteve za implementacijo poslovne rešitve računalništva v pomnilniku SAP HANA. RAID-krmilnik z 2 GB predpomnilnika v navezi s pogoni SSD nudi izjemno pohitritev obdelave velikih količin podatkov in tako znatno pohitri delo s podatkovnimi bazami ter aplikacijami s področja poslovnega obveščanja. Za superračunalniška okolja (HPC) pa Fujitsu namenja dve možnosti, in sicer vgradnjo zmogljivih grafičnih kartic NVIDIA Tesla K-series (K20, K20X) in matematičnih koprocesorjev Intel Xeon Phi 5100/7100, s čemer novi strežniki postanejo ključni gradniki sistemov za preučevanje seizmičnih gibanj, biokemične simulacije, modeliranje vremena in klimatskih pogojev, procesiranje signalov, inženirske naloge, računanje poti tekočin ter poslovno analitiko. Strežniki za superračunalniška okolja imajo nameščen tudi programski paket Fujitsu HPC Cluster Suite.

Več informacij o dvoprocesorskih strežnikih nove generacije Fujitsu PRIMERGY najdete tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več