Računalništvo, telefonija
30.03.2016 14:44

Deli z drugimi:

Share

Huawei na 1. mesto med vlagatelji mednarodnih patentov

Huawei zopet vodilni v svetu patentov in inovacij
Huawei na 1. mesto med vlagatelji mednarodnih patentov
Huawei na 1. mesto med vlagatelji mednarodnih patentov

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) je v Genevi razglasila, da je podjetje Huawei Technologies zopet številka ena med mednarodnimi vlagatelji patentov v letu 2015. Huawei je v tem letu zaprosil za 3.898 patentov, kar je 456 več kot leto prej in več kot podjetja Qualcomm, Samsung, Sony in HP.

Organizacija WIPO sledi prijavam, ki so prijavljene v skladu s pogodbo o sodelovanju na področju patentov (PCT). PCT je dogovor, ki omogoča, z eno samo prijavo, patentno varstvo v 148 državah.

Mednarodni predlogi za patente, prijavljeni v skladu s PCT so v lanskem letu narastli za 1.7 %, na 218.000, kar je novi rekord. ”Globalne prijave za intelektualno posest, kot tiste za patente, blagovne znamke in industrijske modele so dober indikator pojavnosti in lokacije inovacij” je dejal generalni direktor svetovne organizacije za intelektualno lastnino, Francis Gurry.

Poleg globalnih prijav WIPO, se je Huawei v tem mesecu povzpel na 4. mesto med podjetji, ki prijavljajo patente v Evropskem združenju za patente (EPO). V letu 2015 je pri Evropskem združenju za patente prijavil kar 1.953 patentov in bil tako že drugo leto zapovrstjo glavni vlagatelj v sektorju digitalnih komunikacij, z 1.197 vlogami le v tem sektorju.

Seznam vseh vlagateljev mednarodnih patentov najdete tukaj.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18