Računalništvo, telefonija
18.04.2016 10:55
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Švicarski nož med poslovnimi rešitvami

Švicarski nož med poslovnimi rešitvami
Švicarski nož med poslovnimi rešitvami

Verjetno ga ni človeka, ki ne bi poznal znamenitega, vsestransko uporabnega švicarskega noža. Postal je sinonim in inspiracija za številne naprave in rešitve. Tudi rešitev eBir sledi tej filozofiji, zato jo lahko primerjamo s švicarskim nožem med poslovnimi rešitvami.

Danes si poslovanja brez interneta praktično ne znamo več predstavljati. Internet postaja poglavitna infrastruktura tudi za poslovne rešitve. Osnova sistema so storitve, ki tečejo v oblaku, do njih pa se dostopa prek različnih odjemalcev. Trenutno sistem eBir obsega naslednja področja:

  • Registracija in spremljanje delovnega časa.
  • Delovni nalogi z možnostjo spremljanja lokacije vozila.
  • Izdajanje in prejemanje (uvoz) vseh dokumentov v e-obliki.
  • Popolna integracija s sistemoma UJP in bizBox (B2B).
  • Potrjevanje in likvidacija prejete pošte na vseh mobilnih napravah.
  • Možnost ročnega vnosa prejete pošte in prilog.
  • Integracija s sistemi ERP (knjiženje prejetih računov).
  • Popolna integracija z e-hrambo PS.
  • Komercialni dokumenti (naročilnica, predračun, dobavnica, račun).
  • Materialno poslovanje, zaloge, sestavnice in drugo.
  • Uporaba davčne blagajne na napravah Windows in Android.

Vse storitve so integrirane v celoto, ki deluje kot en sistem. Paradni konj sistema je registracija časa, ki združuje prek 4.000 različnih uporabnikov. Uporabniki prihajajo iz različnih okolij, kot so proizvodnja, javni sektor, šolstvo in turizem. Državna uprava je 1. januarja 2015 prešla na sistem pošiljanja in prejemanja računov in spremljajoče dokumentacije izključno v elektronski obliki. Navedene izmenjave omogočajo pošiljanje e-računov proračunskim uporabnikom prek sistema UJP, ki je enotna vstopna oziroma izstopna točka za izmenjavo e-računov, zato neposredno pošiljanje e-računov proračunskim uporabnikom ni dovoljeno. Fizične in pravne osebe pa lahko pošiljajo prek bank, vključenih v medbančno izmenjavo e-računov.

Z uvedbo davčnih blagajn je sistem dobil tudi možnost potrjevanja računov v sistem FURS. Davčna blagajna lahko teče na tablicah Android in Windows, pripravljena pa je tudi posebna verzija davčne blagajne za trgovine in gostinske lokale.

Digitalno dokumentarno gradivo je treba hraniti skladno s strogimi zahtevami zakonodaje. Poslovnim in javno pravnim uporabnikom, ki zaradi težavnosti zagotavljanja zakonskih zahtev ne želijo sami hraniti digitalnega gradiva, to zagotavljajo e-hrambe podatkov. Sistem eBir skrbi za samodejno arhiviranje prejete in izdane pošte v arhiv Pošte Slovenije. Potrjevanje in likvidacija prejete pošte s sistemom obveščanja je še ena zelo uporabna funkcionalnost, ki združuje prednost arhiviranja in storitev v oblaku.

Več informacij na spletni strani www.ebir.si.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BIROMATIK NT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri BIROMATIK NT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

BiromatikNT logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BIROMATIK NT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več