Računalništvo, telefonija
04.04.2016 14:46

Deli z drugimi:

Share

Synology je objavil izid DiskStation Managerja 6.0

Synology DSM 6.0
Synology DSM 6.0

Synology je objavil uradni izid DiskStation Managerja (DSM) 6.0, najnovejše različice nagrajenega operacijskega sistema za strežnike NAS. DSM 6.0 razširja vlogo izdelkov Synology DiskStation in RackStation v profesionalnem okolju s paleto orodij za virtualizacijo, replikacijo podatkov in povečanje produktivnosti uporabnikov, s čimer nakazuje začetek novega obdobja.

»Smo izjemno hvaležni. Zahvaljujemo se vsem zagnanim uporabnikom, ki so nam med 6-mesečnim beta programom poslali na tisoče idej in predlogov, in tako pomagali oblikovati prihodnost DSM-ja ter ustvariti neprimerljivo izkušnjo,« je dejal James Chen, izvršni direktor podjetja Synology Inc. »Povpraševanje po orodjih za sodelovanje, ki delujejo v oblaku in učinkovito ščitijo zasebnost uporabnikov ter njihove podatke, bo še naprej strmo raslo. Z DSM 6.0 pričakujemo, da bomo ostali v ospredju tega trenda.«

»Z DSM 6.0, Synology prinaša napredne tehnologije, ki sežejo dlje od le upravljanja in hrambe podatkov podjetja. Naprave Synology NAS spreminjajo v polno opremljene strežnike, ki poslovnim uporabnikom omogočajo izboljšanje produktivnosti in učinkovitosti,« je izjavil Michael Zimmerman, podpredsednik in generalni direrktor oddelka za povezljivost, hrambo in infrastrukturo, pri podjetju Marvell Semiconductor, Inc. “Synologyju čestitamo za najnovejšo ponudbo in ponosni smo, da naši 32-bitni in 64-bitni procesorji ARMADA, z enim ali več jedri družine ARM Cortex®-A9, -A53 in -A72,ki so vgrajeni v naprave, pomagajo poganjati z lastnostmi bogate programe in storitve.”

Glavne lastnosti DSM 6.0 vključujejo:

  • Virtualizacijo in prilagodljivo rabo IT: z novima programskima paketoma Virtual DSM (beta) in Docker DSM je možno poganjati več operacijskih sistemov DSM na posamezni napravi Synology NAS, kar omogoča izvedbo več fizičnih strežnikov in izgradnjo zanesljivega, prilagodljivega okolja za več uporabnikov hkrati.
  • Varno in intuitivno e-poštno rešitev: programa MailPlus in MailPlus Server (beta) podjetjem omogočata postaviti varen in zaseben e-poštni strežnik z aktivno-aktivno zasnovo za visoko zanesljivost in porazdelitev opravil. Obenem pa je uporabnikom na voljo moderen poštni odjemalec, s katerim lahko prejemajo, pošiljajo in organizirajo sporočila z uporabo oznak, ločenih poštnih predalov in filtrov.
  • Zbirko programov za sodelovanje v zasebnem oblaku: v programu SpreadSheet lahko uporabniki ustvarjajo preglednice, jih popravljajo ali na njih sodelujejo s sodelavci, le z uporabo strežnika NAS in brskalnika. Program Note Station pa prinaša aplikacijo za brskalnik Google Chrome, ki deluje nepovezana v omrežje in omogoča preprosto ustvarjanje grafov, predstavitev in priročen seznam opravil.
  • Hrambo in varnostno kopiranje, pripravljeno za poslovanje: programski paket PetaSpace olajša upravljanje večjih prostorov za hrambo, saj omogoča kreiranje le ene deljene mape, ki je locirana na več enotah in jo lahko nadgradimo do 1 PB skupnega prostora. Funkcija Snapshot & Replication vsakih pet minut omogoča replikacijo podatkov s primarne lokacije na eno ali več oddaljenih, kar zagotavlja optimalno možnost obnavljanja podatkov ob prekinitvah. Z možnostjo večverzijske izdelave varnostnih kopij s stopenjskim načinom izdelave varnostnih kopij na nivoju blokov in deduplikacije, ki deluje tudi med različnimi verzijami sistema, Synology Hyper Backup omogoča izdelavo varnostnih kopij z več verzijami na različne destinacije, vključno s strežniki Synology NAS in hrambami v oblaku.
  • Sinhronizacijo datotek in hrambe v oblaku: dopolnjena zbirka Cloud Station s hitrejšim delovanjem, pravicami, ki se dodeljujejo na nivoju skupin in z nadzorom pasovne širine, je idealna za poslovno uporabo. Synologyjev edinstveni inteligentni algoritem za izdelavo verzij, ohranja najrelevantnejše pretekle verzije vsakega dokumenta in hkrati varčuje s prostorom za hrambo.
  • Dostop do večpredstavnostnih datotek od koderkoli: prenovljena programa Video Station in DS video vključujeta transkodiranje videov ali filmov kadarkoli in od kjerkoli, tudi ko naprava ni povezana v omrežje. Poleg tega, Synologyjeva paleta programov za multimedijo deluje na več platformah, vključno z novo Apple TV, Apple Watch, in Windows10.
  • Izboljšano varnost: za naprednejši nadzor nad programskim okoljem, DSM 6.0 omogoča spletnim aplikacijam dostop na osnovi profilov uporabnikov. Izzive avtentikacije lahko rešujete s podporo za protokol 802.1X, ali pa prihranite čas in energijo pri izvedbi SSL strategije z uporabo integracije Let’s Encrypt.
  • Še več pomembnih lastnosti: DSM 6.0 širi podporo za datotečni sistem na strežnike Synology NAS, ki so opremljeni s 64-bitnimi procesorji. Prinaša pa še veliko več uporabnih možnosti, kot so na primer indeksiranje za iskalnik po celotni vsebini, 64-bitno arhitekturo, modularizacijo neključnih programov, izboljšan dostop za uporabnike na ločenih lokacijah in prenovljen vmesnik za mobilne naprave.

Za več informacij o novih lastnostih DSM 6.0 obiščite https://www.synology.com/dsm/6.0.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več