09.11.2016      13:45

Synology je objavil izid DSM 6.1 beta

DiskStation Manager SynologyDiskStation Manager Synology

Synology je objavil izid nadgradnje operacijskega sistema DiskStation Manager (DSM) 6.1 in več dodatnih programov. Hkrati vabi celotno skupnost uporabnikov, da preizkusijo novosti in sodelujejo v procesu razvoja.

»Synology nadaljuje prizadevanja za razvoj orodij, ki podjetjem in ostalim uporabnikom nudijo več kot le hrambeni prostor. Glavni poudarek današnje objave je, kako lahko strežnik NAS Synology prevzame centralno vlogo v IT strategiji podjetja,« je izjavil James Chen, izvršni direktor podjetja Synology Inc, Taiwan.

Prefinjena, pa vendar robustna orodja za IT administratorje

• ŸDiskStation Manager 6.1 beta: Zadnja verzija operacijskega sistema za strežnike NAS Synology predstavlja granularna orodja za spremljanje delovanja sistema, samodejno popravljanje datotek za izboljšano integriteti podatkov, izboljšano podporo za Applov Time Machine, kot tudi prilagodljiv sistem možnosti za nadgajevanje, ki poenostavlja delo IT administratojem.
  • ŸActive Directory Server (kmalu na voljo): Nova aplikacija bo v poslovnih okoljih omogočila, da boste lahko izbrane modele strežnikov NAS uporabljali kot krmilnike domen, z namenom upravljanja uporabnikov, skupin in naprav.

Povsem novi programi (beta) za deljenje, iskanje in organizacijo podatkov

• ŸSynology Universal Search: Zmogljiv iskalnik, ki uporabnikom pomaga poiskati karkoli na strežniku NAS Synology – od pomembnih dokumentov in večpredstavnih datotek, do programov in nasvetov ter pomoči.
  • ŸUSB Copy: USB Copy je priročno orodje, namenjeno vsem, ki pogosto shranjujejo podatke na USB diske. Uporabnikom omogoča varnostno kopiranje datoteke na Synology NAS ali z njega, s preprosto priključitvijo USB hrambene naprave. Prilagodljiva orodja pa omogočajo uporabnikom določiti, katere mape naj se kopirajo.

Izpopolnjena zaščita podatkov in programi, ki zagotavljajo delovanje

• ŸSnapshot Replication: Za zagotavljanje in dosegljivost dokumentov, podatkov o virtualnih računalnikih ali drugih vitalno pomembnih datotek v primeru nepredvidenih dogodkov, nadgrajeni program Snapshot Replication predstavlja orodja za upravljanje, ki spremljajo in po potrebi zaustavijo izvajanje trenutnih opravil. Za večjo prilagodljivost pa zmore tudi shraniti posnetek trenutnega stanja na lokalni disk. Funkcija je na voljo znotraj datotečnega sistema Btrfs.
  • ŸHyper Backup: Zadnja različica programa Hyper Backup ohranja varnost varnostnih kopij po zaslugi naprednega načina preverjanja integritete. Po zaslugi izboljšanega načina deduplikacije se bo zmanjšala tudi poraba hrambenega prostora. Uporabniki bodo tako lažje prilagajali in nastavljali pravila za ohranjanje zgodovine verzij datotek.
  • ŸSynology High Availability: Najnovejša različica Synology High Availability pri nameščanju visoko dosegljive gruče podpira izvajanje testov S.M.A.R.T. in omogoča SSD TRIM na obeh strežnikih. Prav tako omogoča dodajanje dodatnega strežnika s podatki o konfiguraciji gruče (quorum server), kar še dodatno zmanjšuje možnosti težav.
  • ŸVirtual DSM Manager: Nova beta različica omogoča uporabnikom nemoteno migracijo virtualnih delov DSM -a z enega strežnika NAS Synology na drugega, medtem ko lahko obdrži podatke, shranjene na tretjem. Tako ostaja strežnik neprekinjeno dosegljiv. Poleg tega pa s pomočjo tehnologije za spremljanje trenutnega stanja (snapshot), ki je na voljo v datotečnem sistemu Btrfs, lahko Virtual DSM Manager v le nekaj sekundah klonira ali obnovi celotno napravo.

Dosegljivost

DSM 6.1 beta in ostali programi so že na voljo za prenos. Za več informacij o združljivosti in namestitvi,obiščite https://www.synology.com/beta

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Če nameravate kupiti pogon Solid State, nikar... 2
Jan.Ethelwulf  |  samsung pro 960 je 3500/2100 :D
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 8
vazl  |  Ja, res, sem bral da so jih testiral in ...