17.11.2014      16:27
Synology DSM 5.1

Synology je objavil uradno verzijo DSM 5.1

Synonolgy DSM 5.1Synonolgy DSM 5.1

Synology je objavil izid DiskStation Managerja (DSM) 5.1, uradne verzije operacijskega sistema za strežnike NAS. V šestih tednih intenzivnega testiranja beta različice je, po zaslugi dragocenih povratnih informacij posameznih uporabnikov, uzrla luč izpopolnjena uradna verzija.

»Želimo se zahvaliti našim uporabnikom iz celega sveta za njihov prispevek in vnemo pri izboljšanju DSM in posledično izdelkov Synology. S tem so nam izdatno pomagali pri izgradnji bolj povezanih in varnih rešitev za zasebni oblak,« je izjavil Alex Wang, Izvršni direktor podjetja Synology Inc.

DSM 5.1 ponuja množico novih in razburljivih lastnosti ter izboljšav. Spodaj omenjamo le nekatere.

Obširen nabor varnostnih ukrepov: Security Advisor pregleduje sistem, moč gesel, nastavitve omrežja in odstranjuje zlonamerne programe. Poleg tega, AppArmor zlonamernim programom preprečuje dostop do sistemskih virov, medtem ko programske pakete od sedaj, v izogib nepooblaščenim posegom, lahko uporabnik digitalno zaklene.

Povečane zmogljivosti: Proxy strežnik, po zaslugi različnih možnosti shranjevanja v predpomnilnik, filtriranja in avtentikacije, omogoča hitrejše brskanje po spletu in obenem zanesljivo varuje lokalno omrežje. Program File Station se sedaj lahko povezuje z oddaljenim strežnikom FTP ali WebDAV. Novi strežniki CardDav omogočajo sinhronizacijo kontaktov med različnimi združljivimi napravami.

Bolj povezan zasebni oblak: Podatke lahko sinhronizirate s še več javnimi ponudniki storitev v oblaku, na primer z OneDrive, Box in hubiC. Cloud Sync in vsa uporabniška programska oprema v Cloud Stationu sedaj podpirajo selektivno sinhronizacijo, kar omogoča uporabnikom določanje katere vrste, tipi ali velikosti datotek naj se medsebojno posodabljajo. Cloud backup, za zavarovanje v primeru nepredvidenih dogodkov, omogoča izdelavo varnostne kopije arhiva s podporo za Microsoft Azure, SFR, in hicloud. Še več, Glacier Backup sedaj podpira brisanje duplikatov na nivoju datotek in obnavljanje iz Amazon Glacier.

Napredne zmogljivosti za podjetja: Podpora za NFS Full File Clone in NFS Reserve Space drastično povečuje zmogljivosti in učinkovitost virtualnega hrambenega prostora. Predpomnilnik z zmožnostjo branja formata SSD je sedaj možno zgraditi z le enim diskom, kar znižuje stroške. Prenovljeni vmesnik in nova lastnost Hit Rate pa izboljšujeta upravljanje in spremljanje predpomnilnika SSD.

Note Station in DS note: Vse digitalne zapise lahko pišete, centralizirate in delite s pomočjo spletnega brskalnika ali mobilne naprave. Poleg obogatenega zapisa besedila je možen tudi takojšen predogled vsebine medijev. Za skupinsko delo, Note Station in DS note podpirata sledenje popravkov, zgodovino verzij in obnavljanje. Občutljive zabeležke pa je mogoče tudi kodirati in zaščititi z geslom. Uvoziti jih je mogoče tudi iz spletne storitve Evernote.

Lažje deljenje in brskanje po večpredstavnih vsebinah: Video Station, Photo Station , Audio Station, kot tudi njihove mobilne aplikacije, s izboljšane z novimi lastnostmi, kot  na primer: pametno iskanje, napredno filtriranje in bolj priročno deljenje. Mobilne aplikacije so predelane in nudijo svež vmesnik in izboljšano izkušnjo.

DSM 5.1 je že na voljo za prenos na http://www.synology.com/support/download.

Spletna stran z živo predstavitvijo je na voljo na http://www.synology.com/dsm/live_demo.

Dosegljivost

Synology DSM 5.1 je brezplačno na voljo uporabnikom, ki imajo napravo DiskStation ali RackStation serije x11 in novejših. Podprti modeli vključujejo:

• Serija 15: DS415play, DS115j, DS415+, DS1815+
  • Serija 14: DS214, RS214, DS414, DS114, DS214play, DS214+, DS214se, RS3614xs+, RS2414+, RS2414RP+, RS814, DS214se,
  • RS814+, RS814RP+, DS414j, RS3614xs, RS3614RPxs, DS414slim, EDS14
  • Serija 13: RS10613xs+, RS3413xs+, DS2413+, DS1813+, DS1513+, DS713+, DS413, DS413j, DS213+, DS213, DS213air, DS213j
  • Serija 12: RS3412xs, RS3412RPxs, RS812+, RS812RP+, RS2212+, RS2212RP+, RS812, RS212, DS3612xs, DS1812+, DS1512+, DS712+, DS412+, DS212+, DS212, DS212j, DS112+, DS112, DS112j
  • Serija 11: RS3411xs, RS3411RPxs, RS2211+, RS2211RP+, RS411, DS3611xs, DS2411+, DS1511+, DS411+II, DS411+, DS411, DS411j, DS411slim, DS211+, DS211, DS211j, DS111

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Je vaš računalnik počasen? Preverite 10 nasve... 4
nana  |  Ce bi vidva prispevek prebrala malo manj...
Apple potrdil zanimanje za področje avtonomni... 1
benx  |  "Ekskluzivno!"? kaj točno??
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 11
pravi.bog  |  Ja, če z bakreno žico (dovolj debelo, da...
Zelo slaba novica za lastnike najboljšega pre... 39
Bigpodgurc  |  Sorri cw ne razumes kr po domace pism