05.02.2016      14:42
Synology NAS

Synology je predstavil DiskStation DS216+

Synology DS216+Synology DS216+

Učinkovita rešitev za hrambo podatkov zagotavlja dosegljivost podatkov in kakovostno video transkodiranje.

Synology je predstavil nov zmogljiv strežnik NAS DiskStation DS216+, ki je namenjen domačim uporabnikom in manjšim podjetjem, ki potrebujejo učinkovito in varno rešitev za hrambo podatkov in obenem želijo uživati v zabavi, ki jo omogoča transkodiranje video vsebin v realnem času. NAS DiskStation DS216+ ima 2 razširitvemi mesti za 2 trda diska.

»Zmogljiva NAS rešitev za hrambo podatkov manjšim podjetjem predstavlja možnost hitre izmenjave datotek in uporabe programov ter skupinskega dela v spletu. Obenem pa uporabnikom ponuja sprotno transkodiranje in predvajanje visoko kakovostnih video vsebin na katerikoli napravi. DS216+ je bil zasnovan za omenjena opravila in dokazuje našo zavezanost izpolnjevanju pričakovanj naših uporabnikov,« je izjavil Jones Tsai, direktor oddelka za zasnovo strojnih izdelkov pri podjetju Synology Inc.

Opremljen je s procesorjem Intel Celeron N3050 in koprocesorjem za kodiranje Intel AES New Instructions (Intel® AES-NI). Tako DS216+ omogoča hitrosti prenosa podatkov, ki presegajo 111 MB/sek v načinu branja in zapisovanja ter hitrosti prenosa kodiranih podatkov z več kot 113 MB/sek pri branju podatkov in 109 MB/sek pri zapisovanju. Poleg tega zmore DS216+ izvajati video transkodiranje H.264 4K v realnem času v ločljivosti do 1080p, kar omogoča predvajanje HD večpredstavnih vsebin, ne glede na omejitve pasovne širine ali naprave, ki jih uporabljajo za predvajanje.

»Uporabniki v manjših podjetjih iščejo vse bolj zmogljive, varne in inteligentne sisteme za hrambo podatkov. S procesorjem Intel Celeron N3050 in koprocesorjem za kodiranje Intel AES New Instructions (Intel® AES-NI) Synology DS216+ omogoča ravno to. Intel in Synology sta skupaj sposobna uporabnikom ponuditi večjo učinkovitost naprav in večjo vrednost za porabljen denar,« je izjavila Andrea Nelson, direktorica marketinga v oddelku Storage Group podjetja Intel.

DS216+ z novim datotečnim sistemom Btrfs nudi napredno zaščito podatkov. Brfts omogoča izdelavo posnetkov stanja v izbranem času ter njihovo obnavljanje, preverjanje integritete podatkov ter zrcaljenje meta podatkov. Poleg tega pa ponuja možnost nadzora kvot za deljene mape, poleg obstoječih kvot, ki so vezane na račune uporabnikov. DS216+ je zasnovan tako, da za namestitev in menjavo diskov ni potrebno orodje, diske pa je možno menjavati tudi med delovanjem (hot swap).  Kot posebnost pa naj omenimo še možnost nastavljanja jakosti svetilnosti LED elementov, ki se nahajajo na sprednji plošči.

DS216+ poganja DiskStation Manager (DSM), eden najbolj naprednih in intuitivnih operacijskih sistemov za naprave NAS. Odlikuje ga širok nabor koristnih orodij in aplikacij, ki omogočajo opravljanje različnih nalog vse od upravljanja varnostnega kopiranja do predvajanja multimedijskih vsebin. Synology je bil s strani bralcev revije PC Pr  izbran za najboljši NAS izdelek leta - "The Best NAS Device of 2015". Glede na izsledke njihove raziskave, je več kot četrtina pogonov NAS, ki so jih kupili bralci omenjene revije, izdelana v podjetju Synology, 97% pa bi se jih za enak nakup odločilo ponovno.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Samsung Galaxy S8 skoraj zagotovo brez priklj... 7
NubCake  |  nebodo odstranli audio jack-a, to so sam...
Samsung Galaxy S8 skoraj zagotovo brez priklj... 7
NubCake  |  ne čakaj na Samsung, kupi OnePlus 3T, ki...