Računalništvo, telefonija
05.02.2016 14:42

Deli z drugimi:

Share

Synology je predstavil DiskStation DS216+

Učinkovita rešitev za hrambo podatkov zagotavlja dosegljivost podatkov in kakovostno video transkodiranje.
Synology DS216+
Synology DS216+

Synology je predstavil nov zmogljiv strežnik NAS DiskStation DS216+, ki je namenjen domačim uporabnikom in manjšim podjetjem, ki potrebujejo učinkovito in varno rešitev za hrambo podatkov in obenem želijo uživati v zabavi, ki jo omogoča transkodiranje video vsebin v realnem času. NAS DiskStation DS216+ ima 2 razširitvemi mesti za 2 trda diska.

»Zmogljiva NAS rešitev za hrambo podatkov manjšim podjetjem predstavlja možnost hitre izmenjave datotek in uporabe programov ter skupinskega dela v spletu. Obenem pa uporabnikom ponuja sprotno transkodiranje in predvajanje visoko kakovostnih video vsebin na katerikoli napravi. DS216+ je bil zasnovan za omenjena opravila in dokazuje našo zavezanost izpolnjevanju pričakovanj naših uporabnikov,« je izjavil Jones Tsai, direktor oddelka za zasnovo strojnih izdelkov pri podjetju Synology Inc.

Opremljen je s procesorjem Intel Celeron N3050 in koprocesorjem za kodiranje Intel AES New Instructions (Intel® AES-NI). Tako DS216+ omogoča hitrosti prenosa podatkov, ki presegajo 111 MB/sek v načinu branja in zapisovanja ter hitrosti prenosa kodiranih podatkov z več kot 113 MB/sek pri branju podatkov in 109 MB/sek pri zapisovanju. Poleg tega zmore DS216+ izvajati video transkodiranje H.264 4K v realnem času v ločljivosti do 1080p, kar omogoča predvajanje HD večpredstavnih vsebin, ne glede na omejitve pasovne širine ali naprave, ki jih uporabljajo za predvajanje.

»Uporabniki v manjših podjetjih iščejo vse bolj zmogljive, varne in inteligentne sisteme za hrambo podatkov. S procesorjem Intel Celeron N3050 in koprocesorjem za kodiranje Intel AES New Instructions (Intel® AES-NI) Synology DS216+ omogoča ravno to. Intel in Synology sta skupaj sposobna uporabnikom ponuditi večjo učinkovitost naprav in večjo vrednost za porabljen denar,« je izjavila Andrea Nelson, direktorica marketinga v oddelku Storage Group podjetja Intel.

DS216+ z novim datotečnim sistemom Btrfs nudi napredno zaščito podatkov. Brfts omogoča izdelavo posnetkov stanja v izbranem času ter njihovo obnavljanje, preverjanje integritete podatkov ter zrcaljenje meta podatkov. Poleg tega pa ponuja možnost nadzora kvot za deljene mape, poleg obstoječih kvot, ki so vezane na račune uporabnikov. DS216+ je zasnovan tako, da za namestitev in menjavo diskov ni potrebno orodje, diske pa je možno menjavati tudi med delovanjem (hot swap). Kot posebnost pa naj omenimo še možnost nastavljanja jakosti svetilnosti LED elementov, ki se nahajajo na sprednji plošči.

DS216+ poganja DiskStation Manager (DSM), eden najbolj naprednih in intuitivnih operacijskih sistemov za naprave NAS. Odlikuje ga širok nabor koristnih orodij in aplikacij, ki omogočajo opravljanje različnih nalog vse od upravljanja varnostnega kopiranja do predvajanja multimedijskih vsebin. Synology je bil s strani bralcev revije PC Pr izbran za najboljši NAS izdelek leta – “The Best NAS Device of 2015”. Glede na izsledke njihove raziskave, je več kot četrtina pogonov NAS, ki so jih kupili bralci omenjene revije, izdelana v podjetju Synology, 97% pa bi se jih za enak nakup odločilo ponovno.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več