20.03.2014      9:09
Synology DSM 5.0

Synology je predstavil uradno verzijo DiskStation Manager 5.0

Uporabniški vmesnik DSM 5.0Uporabniški vmesnik DSM 5.0

Nadgradljiv prostor za hrambo podatkov s hibridno arhitekturo, pripravljeno za delo v oblaku.

Synology je objavil, da je na voljo uradna verzija DiskStation Manager (DSM) 5.0, najnovejšega operacijskega sistema, ki poganja strežnike NAS Synology. »Opremljen s popolnoma novim vmesnikom in nabit z množico novih lastnosti, je DSM 5.0 operacijski sistem, ki bo spremenil način kako ljudje gledajo na strežnike NAS,« je dejal Alex Wang, izvršni direktor podjetja Synology Inc.

DSM 5.0 ponuja:

Izboljšana uporabniška izkušnja: Poenostavljen in bolj jasen vmesnik omogoča uporabnikom, da dostopajo do svojih opravil neposredno in v trenutku. Če uporabnik dostopa iz naprav, ki podpirajo Ultra HD ali Retina zaslone, je na voljo način v visoki resoluciji. Storitev QuickConnect sedaj podpira  vse mobilne aplikacije in večino Synologyjevih paketov, kar zagotavlja povezavo kjerkoli in kadarkoli, brez kompleksnih nastavitev usmerjevalnika.

Poenostavljeno upravljanje z IT in nadgradljivost: Synologyjev centralni sistem upravljanja (CMS) omogoča enostaven in prilagodljiv način upravljanja več sto strežnikov NAS iz enega samega vmesnika. Rešitev za nadgradnjo gruč na osnovi protokola CIFS je tudi omogočena. Z možnostjo združevanja prostora različnih Synology strežnikov v eno gručo, podjetjem ponuja hitro in preprosto nadgradnjo kapacitete prostora za hrambo do 1PB (petabajt).

Pester izbor rešitev v oblaku: Rešitev Cloud Sync prinaša maksimalno zaščito podatkov z možnostjo sinhronizacije uporabnikovih shranjenih dokumentov na Dropboxu, Google Driveu ali Baidu Cloudu s strežnikom Synology NAS. Z uvedbo rešitve Cloud Station Client za operacijski sistem DSM je možna dvosmerna sinhronizacija med različnimi strežniki NAS Synology, kar zagotavlja učinkovito uporabo in avtomatsko podvajanje podatkov.

Povezano in učinkovito varnostno kopiranje: Synology Snapshot Manager, novi programski vtičnik, ki je na voljo za okolja Vmware, vSphere in Windows, omogoča varnostne posnetke na nivoju aplikacij, kar zagotavlja integriteto podatkov. Poleg tega, DSM 5.0 zdaj omogoča izdelavo večih verzij varnostnih kopij  na nivoju blokov, kar izdatno prihrani na prostoru in času pri izdelavi varnostnih kopij.

Celovito povečanje zmogljivosti: Za zmanjšanje I/O zakasnitev DSM 5.0 podpira branje in zapisovanje v predpomnilnik SSD. Zmogljivosti branja diskov iSCSI so povečane za več kot 6-krat, programi v DSM pa so bolj odzivni s kompresiranjem zadnjih uporabljenih podatkov v spominu.

Optimizirana izkušnja multimedije in mobilna uporaba: V urejevalniku slik Photo Station je eveden drevesni način pregledovanja albumov, kot tudi možnost deljenja video posnetkov in slik na YouTube in Flickr. Video Station omogoča posredovanje AC3 zvoka brez konverzije na Apple TV za boljšo kvaliteto zvoka. DS file je posodobljen z intuitivnim vmesnikom in omogoča predogled slik, takojšnje stiskanje in razpakiranje datotek ter povezave za deljenje map. Program DS video pa sedaj omogoča tudi shranjevanje videov za kasnejši ogled brez povezave v omrežje. Z DS photo+ za Android je mogoče preko Apple TV prenašati slike na velike zaslone, medtem ko programa DS audio in DS video zdaj podpirata Chromecasttako v okolju Android kot iOS.

Dosegljivost
Synology DSM 5.0 beta lahko brezplačno prenesete vsi uporabniki, ki imate Synology DiskStation ali RackStation serije x10 oziroma novejših. Podprti modeli vključujejo:

• 14-serija: RS3614xs+, RS2414+, RS2414RP+, RS814+, RS814RP+, DS214+, DS214play, RS814, DS214, RS214, DS414, DS114, DS214se
  • 13-serija: RS10613xs+, RS3413xs+, DS2413+, DS1813+, DS1513+, DS713+, DS413, DS413j, DS213+, DS213, DS213air, DS213j
  • 12-serija: RS3412xs, RS3412RPxs, RS812+, RS812RP+, RS2212+, RS2212RP+, RS812, RS212, DS3612xs, DS1812+, DS1512+, DS712+, DS412+, DS212+, DS212, DS212j, DS112+, DS112, DS112j
  • 11-serija: RS3411xs, RS3411RPxs, RS2211+, RS2211RP+, RS411, DS3611xs, DS2411+, DS1511+, DS411+II, DS411+, DS411, DS411j, DS411slim, DS211+, DS211, DS211j, DS111
  • 10-serija: RS810+, RS810RP+, DS1010+, DS410, DS410j, DS710+, DS210+, DS210j, DS110+, DS110j

DSM 5.0 lahko prenesete s spletne strani: http://www.synology.com/support/download.php
Demo stran pa obiščite na naslovu: http://www.synology.com/products/dsm_livedemo.php

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Je vaš računalnik počasen? Preverite 10 nasve... 4
nana  |  Ce bi vidva prispevek prebrala malo manj...
Apple potrdil zanimanje za področje avtonomni... 1
benx  |  "Ekskluzivno!"? kaj točno??
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 11
pravi.bog  |  Ja, če z bakreno žico (dovolj debelo, da...
Zelo slaba novica za lastnike najboljšega pre... 39
Bigpodgurc  |  Sorri cw ne razumes kr po domace pism