29.07.2013 17:27

Synology predstavil novi DiskStation Manager 4.3 Beta

Nadgradnja operacijskega sistema omogoča uporabnikom izkoristiti polno moč zasebnega oblaka.
Synology predstavil novi DiskStation Manager 4.3 Beta

Synology je objavil dosegljivost nadgrajenega operacijskega sistema v beta verziji DiskStation Manager (DSM) 4.3. Z novimi zmogljivostmi, ki jih podpira DSM 4.3, bodo uporabniki pridobili:

• Učinkovito, prilagodljivo in enotno platformo za shranjevanje podatkov.
  • Vir in generator izboljšane poslovne učinkovitosti.
  • Pameten zasebni oblak, ki poganja sinhronizacijo in deljenje dokumentov.
  • Uporabniško naravnano izkušnjo večpredstavnosti.
  • Koristne in intuitivne mobilne rešitve.

»Zelo smo ponosni ob predstavitvi DSM 4.3, ki omogoča podjetjem zgraditi boljšo, sodobno informacijsko infrastrukturo z izkušnjo večpredstavnosti, ki bo zadovoljila potrebe vsakega uporabnika.« je povedal Vic Hso, Izvršni direktor Synology Inc.

Za večjo odzivnost v dobi velike količine podatkov, podjetja potrebujejo robustno in zanesljivo platformo za shranjevanje. DSM 4.3 podpira Windows Offloaded Data Transfer (ODX), ki razbremeni uporabnikov računalnik, saj funkcijo prenosa podatkov namesto strežnika opravi kar Synology NAS. S tem ne le razbremeni rabo strežnikovega procesorja in promet med stržnikom in odjemalcem, ampak tudi pohitri prenos velikih količin podatkov v virtualnem in fizičnem okolju. Skupaj s Synologyjevo edinstveno tehnologijo kloniranja, lahko DSM 4.3 doseže do 10 kratno povečanje zmogljivosti in privarčuje tudi do 99,9% prostora za hrambo. Poleg tega, tehnologija SSD TRIM povečuje učinkovitost ponovnega zapisovanja in podaljšuje življenjsko dobo SSD. Synology High Availability (SHA) je nadgrajen z novim čarovnikom za upravljanje strojne opreme in gruč ter s funkcijo Link Aggregation in podporo za VLAN.

DSM 4.3 ponuja IT administratorjem in uporabnikom večjo operativno učinkovitost. Za izboljšanje zmogljivosti deljenja datotek podpira HFS+, NSFv4, povezave Windows DFS in bližnjice. Speed Limit Scheduler omogoča IT administratorjem določiti urnike hitrosti prenosov posameznim uporabnikom, skupinam ali storitvam za optimalno izrabo pasovne širine. Še več, Synology prvi na tržišču ponuja uporabnikom prijavo v Google Apps z uporabo obstoječih LDAP računov in gesel, neposredno na napravi DiskStation.

DSM 4.3 vnaša inteligentne rešitve v uporabnikov zasebni oblak. Cloud Station v novi verziji podpira funkcijo za selektivno sinhronizacijo tudi uporabnikom Linuxa in domenskim uporabnikom (AD), ponuja 30% hitrejši prenos podatkov in shranjuje le spremenjene bloke v zgodovini verzij. File Station po novem omogoča uporabnikom ustvarjanje povezav na deljene mape z načinom potegni in spusti neposredno na namizje. Poštni strežnik ima zvišan nivo zaščite z uporabo ClamAV (Antivirus Essential), z novim orodjem za preprečevanje nezaželene pošte in s funkcijo Auto Bcc (skrivna kopija). Dodatno zavarovana in zanesljivejša je tudi povezava VPN z uporabo L2TP preko IPSec in zmožnostjo neomejenega ponovnega povezovanja.

V DSM 4.3 je uporabnik na prvem mestu. Za izboljšano izkušnjo ogleda slik, je Photo Station 6 prenovljen z elegantnim uporabniškim vmesnikom in različnimi načini prikazovanja. Upravljanje z albumi je nadgrajeno s prilagodljivim nadzorom pravic nad albumi in s podporo za Windows AD, LDAP in domenske uporabnike. Video Station zdaj omogoča uporabnikom prosto ustvarjanje knjižnic in prilagodljivost pri dodeljevanju pravic drugim za pregledovanje. S pomočjo podpore za DVB-S, uporabniki lahko dostopajo do velikega števila TV postaj s satelitskim signalom.

Zabava z multimedijskimi vsebinami na poti še nikoli ni bila tako preprosta kot z aplikacijami serije DS. DS Audio podpira upravljanje seznamov predvajanj in poslušanje glasbe brez povezave tako na iOS napravah kot na Androidu. DS Photo+ ponuja prijaznejšo izkušnjo ogledovanja tako, da namenja ves zaslonski prostor slikam in prikazovanjem oznak in kategorij, ki jih uporabnik ustvari na Photo Station, kot tudi prikazovanjem slik na Google TV. Za prikazovanje večpredstavnih vsebin na velikih zaslonih, je DS Video dosegljiv na Roku TV. Za sinhronizacijo podatkov omogoča DS Cloud uporabnikom izbrati posamezne mape, na telefonu pa omogoča shranjevanje na kartice SD. DS file zdaj podpira tudi telefone Windows z obširnim naborom funkcij. Več podrobnosti tukaj.

DSM 4.3 beta in novi paketi so na voljo tukaj, obiščete pa lahko tudi spletno stran z živo demo predstavitvijo in preskusite nove lastnosti.

Synology DSM 4.3 beta lahko vsi uporabniki, ki imajo naprave Synology serij DiskStation in RackStation x10 ali novejše, prenesejo brezplačno.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

SOREX d.o.o.