Računalništvo, telefonija
19.07.2012 10:36

Deli z drugimi:

Share

Tablica in brezžični tiskalnik sta popoln par

Ko ljudje ugotovijo, da se iPad in tablica lahko uporabljata za veliko več kot le deskanje po spletu, branje e-sporočil in preverjanje Facebook profilov, je eden od prvih podvigov navadno povezovanje tablice z domačim ali službenim tiskalnikom. Z večfunkcijskim tiskalnikom Brother je to popolnoma enostavno in brezplačno z aplikacijo iPrint&Scan ali preko Appleove aplikacije AirPrint.
Tablica in brezžični tiskalnik sta popoln par
Tablica in brezžični tiskalnik sta popoln par

Trenuten trend je naraščanje števila lastnikov iPad-ov in drugih tablic. Prav tako lahko rečemo, da so iPad-i in tablice v procesu zamenjave – ali vsaj dopolnjevanja – tardicionalnih osebnih računalnikov in prenosnikov. Posledično narašča tudi potreba po vključevanju tablic v ostalo IT strojno opremo doma in na delovnem mestu. Najprej so na vrsti tiskalniki. Podjetje Brother, vodilni proizvajalec tiskalnikov, verjame, da sta tablica in večfunkcijski tiskalnik popoln par.

“Ko veliko uporabljate tablico, hitro odkrijete, da želite tiskati e-pošto, fotografije, dokumente ali spletne strain. Ostali mogoče zahtevajo delo z optično prebranimi dokumenti in fotografijami na iPad-ih in Android tablicah. Ko jih povežete brezžično, tablice postanejo enokopraven član pisarniške družine,” je povedal Andrej Zalokar, regionalni vodja razvoja pri podjetju Brother, Agencija za Slovenijo in Hrvaško.

Sodelovanje v obeh smereh

Brother ponuja brezplačno aplikacijo iPrint & Scan*, ki jo lahko prenesete za iPad ali Androidno tablico.

Preko aplikacije iPrint & Scan in brezžične povezave lahko tablica izvede veliko število praktičnih opravil na Brother večfunkcijski napravi. Naprava je lahko ugasnjena, med tem ko na tablici obdelujete fotografije in dokumente.

Z Brotherjevo iPrint&Scan aplikacijo lahko tiskate neposredno iz fotoaparat, foto albuma, PDF-jev, spletnih strain in odložišča na iPad-u. Dodatno lahko iPad pošlje podobe in dokumente neposredno iz Brother večfunkcijske naprave. Če imate tablico z Android operacijskim sistemom so funkcije v bistvu enake.

Pri iPad-u, ki je absolutno prevladujoča tablica na tržišču, Brother lahko uporablja Appleovo lastno brezžično AirPrint tehnologijo. Trenutno ima že devet Brother večfunkcijskih tiskalnikov tiskalnikov vgrajen AirPrint.

Tiskalniki so prav tako dobra ideja za pametne telefone

Med tem ko je povezava med tablico in tiskalnikom očitna, so verjetno nekateri mnenja, da bi bilo praktično uporabljati pametni telefon s tiskalnikom in optičnim bralnikom.

Lastniki pametnih telefonov te večinoma uporabljajo za telefonske klice in kratka sporočila – in nekaj manj za fotografiranje, pošiljanje e-sporočil, glasbo, deskanje po spletu in Facebook posodobitve. Z uporabo Brotherjeve brezplačne aplikacije iPrint&Scan in večfunkcijske naprave Brother, pametni telefon lahko postane majhen, kompakten pisarniški center – prav tako kot tablica.

Majhne razlike v iPrint&Scan

Brotherjeve aplikacija iPrint&Scan je dostopna v različicah za iPhone / iPad, Android in prav tako za Windows Phone 7. Aplikacije lahko prenesete brezplačno iz ustreznih spletnih trgovin* in samodejno poiščete podprte naprave v lokalnem brezžičnem Wi-Fi omrežju.

Vse tri različice aplikacije v bistvu delujejo enako. Lastnosti posamezne aplikacije so primerljive, ne glede na to, ali uporabljate iPhone, Androidni pametni telefon ali Windows Phone 7.

AirPrint z Brotherjem

Trenutno ima Brother na voljo serijo različnih večfunkcijskih naprav, ki delujejo z Apple brezžično AirPrint tehnologijo.

Te naprave so: DCP-J525W, DCP-J725D, DCP-J925DW in Brother MFC-J625DW, MFC-J5910DW, MFC-J6510DW in MFC-J6910DW.

* iPrint&Scan za iPad, iPhone in iPod lahko brezplačno prenesete iz spletne trgovine App Store. Android različica je pripravljena za brezplačen prenos iz trgovine Google Play in Windows Mobile 7 različica iz Microsoft Marketplace.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BROTHER CEE GmbH
Za več informacij so vam na voljo pri BROTHER CEE GmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

brother_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BROTHER CEE GmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več