Računalništvo, telefonija
29.10.2014 20:22

Deli z drugimi:

Share

Tablica Lenovo MIIX 3 mimogrede skoči v kožo lahkega Windows prenosnika

Družba Lenovo je predstavila novo mobilno napravo, tablico MIIX 3, ki je na voljo v dveh različicah, z 8- ali 10-palčnim zaslonom. Obema sta skupna dostopna cena in okolje Windows, 10-palčni tablici pa je priložena še odstranljiva tipkovnica, s katero se tablica prelevi v lahek prenosni računalnik.
Tablica Lenovo MIIX 3 mimogrede skoči v kožo lahkega Windows prenosnika
Tablica Lenovo MIIX 3 mimogrede skoči v kožo lahkega Windows prenosnika

“Uporabnikom smo želeli ponuditi še večjo izbiro na področju tablic. MIIX 3 tako prinaša idealno razmerje med dejavniki, ki jih uporabniki najbolj cenijo – tehničnimi lastnostmi, funkcijami, težo in ceno,” je povedal vodja oddelka prenosnih računalnikov v družbi Lenovo Bai Peng.

Praktična in prilagodljiva Windows tablica

Ohišje tablice MIIX 3 je izdelano iz aluminija in debelo vsega 9 milimetrov, tehtnica pa ji nameri 375 gramov. Premijsko obdelavo zaokroži še izjemen zaslon s prevleko proti bleščanju, ki samodejno prilagaja svetilnost zaslona glede na svetlobo okolice. Zaslon je občutljiv na do 10-prstni dotik, tablica pa pozna veliko gest, ki uporabniku olajšajo interakcijo z operacijskim sistemom Windows in aplikacijami.

Tablica MIIX 3 ima prednaložen sistem Windows 8.1 z iskalnikom Bing, pripada pa ji tudi enoletna naročnina na storitve pisarniškega paketa Office 365. MIIX 3 ni optimizirana le za resno delo, temveč se dobro znajde tudi na področju zabave. Kakovosten zaslon dopolnjuje še kamera visoke ločljivosti, ki uporabnikom omogoča bolj realističen stik s prijatelji in družinskimi člani. Glasbo in filme bodo uporabniki lahko shranili na vgrajen pomnilnik ali kartice microSD (podprte so kapacitete do 64 GB). V tablico vgrajen varčni procesor Intel Atom ter dva gigabajta delovnega pomnilnika skrbita za odlične zmogljivosti. Za povezovanje z drugimi napravami in brezžičnimi omrežji skrbita tehnologiji WiFi in Bluetooth 4.01. Kljub tanki in lahki zasnovi zmore tablica ob napolnjeni bateriji do pet ur avtonomije.

Tablice Lenovo MIIX 3 bodo v Sloveniji naprodaj sredi novembra pri vseh bolje založenih trgovcih z računalniško opremo. Cene za 8-palčno različico se bodo začele pri 199, za 10-palčno pa pri 320 evrih (z DDV).


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več