28.10.2016      14:08
Shopper's Mind - Spletni trgovec leta 2016

Tekmovanje, ki ga ne sme zamuditi noben spletni trgovec!

Največje tekmovanje na področju spletnega nakupovanja v Sloveniji, Spletni trgovec leta, ki ga Shopper's Mind organizira 5. leto zapored, je že v polnem teku. Vsako leto v projektu sodelujejo vsi najvidnejši spletni trgovci, letos jih bo več kot 150. Imate spletno trgovino? Pohitite s prijavo, časa je le še nekaj dni!

Zakaj se sploh prijaviti na tekmovanje Spletni trgovec leta 2016?

Tekmovanje Spletni trgovec leta, ki letos poteka že peto leto zapored, je v tem času pridobilo velik ugled v javnosti, zato je sodelovanje za vse spletne trgovce tako rekoč obvezno. Gre za največji ecommerce dogodek v Sloveniji in na Hrvaškem, na katerem se zberejo vsi najvidnejši spletni trgovci, kar predstavlja edinstveno priložnost za mreženje.

Izvedite, kako lahko še izboljšate spletno trgovino in prodajo!

Vsak prijavljen trgovec prejme poročilo Spletni trgovec leta, ki vključuje osnovne ocene naslednjih področij: kakovost nakupne izkušnje, odnos kupcev do znamke trgovca, tehnična odličnost spletnega mesta ter optimizacija spletne strani.

Prijavljeni trgovci se lahko odločijo tudi za Celovito primerjalno analizo, ki primerja spletno trgovino z drugimi v isti kategoriji, poleg tega pa vključuje tudi razširjeno analizo optimizacije spletne strani ter bonitetno poročilo spletnega trgovca.

Tekmovanje ima pomembne učinke na prodajo!
Spletna trgovina Malinca, ki je lani osvojila glavno nagrado Spletni trgovec leta 2015, je povedala, da je učinek sodelovanja v tekmovanju večje zaupanje strank ter širjenje zaupanja v spletno prodajo na splošno. Zmaga jim je prinesla večjo medijsko prepoznavnost in s tem brezplačno promocijo, razkrili pa so tudi, da je ena od pomembnih prednosti tekmovanja dvig prodaje – ocenjujejo, da se je na ta račun povečala za 3 do 5 %!

Pozitivnih učinkov pa ne opažajo zgolj zmagovalci, temveč tudi ostali trgovci, ki so sodelovali v tekmovanju. V trgovini Pametni nakupi so na primer povedali, da so z analizo, ki jo prejmejo vsi sodelujoči, pridobili ključne podatke o tem, kaj morajo popraviti v svoji spletni trgovini. Na podlagi tega so nato izboljšali vizualno podobo in umaknili izdelke, po katerih ni bilo povpraševanja. Opazili so povečan obisk na spletni strani in večje zaupanje samih kupcev, tudi prodaja se je povečala za nekaj odstotkov.

Tekmujte za nagrado in 10.000 €!

S sodelovanjem v tekmovanju imate v letošnjem letu prvič tudi možnost za osvojitev vrednih nagrad, ki skupaj znašajo kar 10.000 €! Dva glavna nagrajenca bosta poleg prestižne nagrade in naziva Spletni trgovec leta prejela nagrado 1.000 oziroma 800 €, med dobitnike posebnih Shopper’s Mind nagrad bomo razdelili 4.200 €, med zmagovalce po kategorijah pa 4.000 €.

Katera od 25 nagrad bo letos vaša?

Prav vsi prijavljeni trgovci imajo enakovredne možnosti za osvojitev več kot 25 prestižnih ecommerce nazivov:

• manjši trgovci se lahko potegujejo za nagrado The Shopper’s Mind Web Challenger Award
  • trgovci, ki so na trgu šele od leta 2015, lahko osvojijo The Shopper’s Mind Newbie Award
  • trgovci, ki uspešno poslujejo na več trgih, tekmujejo tudi za The Shopper’s Mind Cross-border Award
  • da je tekmovanje še bolj privlačno, so prav vsi trgovci uvrščeni tudi v izbor za nagrade po posameznih kategorijah - The Shopper's Mind Category Awards

Zakaj morate pohiteti s prijavo vaše spletne trgovine?

V tekmovanje STL 2016 se je prijavilo že več kot 60 najvidnejših spletnih trgovcev, ki že pridno zbirajo mnenja svojih kupcev. Čimprej se prijavite tudi vi, da pravočasno pridobite zahtevano število ocen kupcev, ki so osnova za dodelitev nagrad.

[ZADNJI DNEVI ZA PRIJAVO] Pohitite in oddajte prijavo še danes »

Zmagovalci bodo znani na 5. konferenci Shopper's Mind Ecommerce Day

Tekmovanje STL 2016 se bo zaključilo na 5. konferenci Shopper's Mind Ecommerce Day, ki bo 30. novembra v Kristalni palači v Ljubljani. Gre za največji ecommerce dogodek, ki poteka enkrat na leto v Sloveniji in na Hrvaškem.

Konferenca ponuja edinstven vpogled v trende in najboljše prakse trgovcev na spletu. Obiskovalci prvi dobijo vpogled v rezultate letošnje raziskave Shopper’s Mind, ki je v štirih letih zajela mnenja in izkušnje več kot 100.000 slovenskih spletnih kupcev

Dogodek vključuje tudi predavanja številnih strokovnjakov s področja spleta in spletnega nakupovanja. Letos bodo med drugim predavali Željko Ćurić (O.K. Consulting d.o.o.), Rok Hrastnik (Sensilab), Andreja Stopar (spletna trgovina Malinca, ki je lani osvojila naziv Spletni trgovec leta), mag. Matjaž Drev (informacijski pooblaščenec RS), dr. Jelena Rašula (Shopper's Mind, Ceneje d.o.o.) in drugi.

[5. ECOMMERCE DAY] Hitro si zagotovite svojo vstopnico »

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Na splet pricurljale prve slike težko pričako... 1
skeptik  |  Težko pričakovanega? Za koga? Spet nekaj...
Zadnje slovo od operacijskega sistema MS-DOS 3
sphinxx  |  kako upokojil? Še zmeraj je na desnem kl...