10.07.2014      15:45
Telekom Slovenije

Telekom Slovenije je Microsoftov partner leta v Sloveniji

Priznanje Microsoftov partner leta 2014 je družba Telekom Slovenije prejela, ker svojim strankam zagotavlja tehnično dovršenost, odlično uporabniško izkušnjo ter širok nabor Microsoftovih izdelkov in storitev, pri čemer se osredotoča predvsem na storitve v oblaku in naprave. Telekom Slovenije je v minulem letu dosegel odlične rezultate pri prodaji storitve Office 365, v primerjavi z letom pred tem pa za dvakrat povečal tudi prodajo mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Windows. Ob tem je Telekom Slovenije dosegel tudi dobre prodajne rezultate osebnih računalnikov s sistemom Windows, v ponudbo pa namerava v prihodnje vključiti tudi storitve, ki temeljijo na Microsoftovi platformi Azure.

Priznanja Partner leta Microsoft vsako leto podeli najboljšim partnerjem, ki izstopajo po poslovni odličnosti, inovativnih projektih in uspešnem sodelovanju z Microsoftovimi strokovnjaki. Najboljšim, med katerimi je s priznanjem Microsoftov partner leta v Sloveniji tudi Telekom Slovenije, bo Microsoft podelil priznanja na Microsoftovi svetovni partnerski konferenci, ki bo med 13. in 17. julijem potekala v Washingtonu v ZDA.

Robert Trnovec, generalni direktor Microsofta Slovenija: »Telekom Slovenije je v ugledni družbi 46 prejemnikov globalnih priznanj Microsoftov partner leta 2014 in 96 prejemnikov, ki so Microsoftovo priznanje prejeli v posameznih državah. Mreža odličnih partnerjev pomaga graditi uspeh Microsofta, zato naše podjetje vsako leto podeli priznanja najboljšim, ki jih postavljamo za zgled ostalim partnerjem. Čestitam Telekomu Slovenije za to priznanje in se hkrati zahvaljujem za odlično sodelovanje. Prepričan sem, da bomo, osredotočeni na svet oblačno-mobilne tehnologije, uspešno nadaljevali naše partnerstvo.«

Telekom Slovenije in Microsoft sta pred kratkim sklenila dogovor, na osnovi katerega se bo Telekom Slovenije pridružil partnerjem v regiji Srednje in Vzhodne Evrope, ki ponujajo Microsoftove rešitve tudi največjim podjetjem (s preko 250 zaposlenimi). V okviru dogovora bo Telekom Slovenije vzpostavil posebno ekipo za sodelovanje pri implementaciji Microsoftovih rešitev in tako še nadgradil svojo ponudbo s področja informacijske tehnologije za velika podjetja.

»V Skupini Telekom Slovenije rezultate dosegamo z načrtnim in strokovnim delom, s poznavanjem trendov, z lastnim razvojem in s sposobnostjo hitrega prilagajanja spremembam tako v panogi kot v širšem gospodarskem okolju. V Telekomu Slovenije smo na spremembe pripravljeni, v prihodnje pa bomo aktivnosti še bolj intenzivno usmerjali v nadaljnjo krepitev svojega položaja na trgu celovitih, kakovostnih in zanesljivih IKT-storitev. Sodelovanje z Microsoftom je pomemben korak v tej smeri, prejeto priznanje Microsoftov partner leta pa izjemna čast in spodbuda za naprej,« ob tem pravi mag. Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenije.

Telekom Slovenije poleg tradicionalnih komunikacijskih storitev (telefonija, internet in televizija) ponuja tudi storitve na ključ oz. celovite IKT-rešitve, ki jih optimalno integrira v posamezno poslovno okolje. Svojim uporabnikom (podjetjem in ustanovam) ponuja širok nabor storitev, ki omogočajo minimiziranje stroškov investicij in večjo prilagodljivost hitrim spremembam, pa naj gre za izgradnjo učinkovitejše organizacije, razpršeno poslovanje ali delo od kjerkoli. Zanesljiva, varna in prilagodljiva infrastruktura omogoča razvoj in hitro uvajanje novih e-storitev, prilagodljivi poslovni modeli, ki vključujejo tudi možnost upravljanih storitev z različnimi naročniškimi modeli, pa omogočajo natančno načrtovanje in prilagajanje stroškov.

Podjetje Microsoft (Nasdaq “MSFT”), ustanovljeno leta 1975, je vodilni svetovni proizvajalec programske opreme, storitev in rešitev, ki pomagajo ljudem in podjetjem uresničiti njihov potencial.

2014 Partner of the Year Awards

Microsoft     Worldwide Partner Conference2014

Telekom Slovenije, d.d.

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Je vaš računalnik počasen? Preverite 10 nasve... 4
nana  |  Ce bi vidva prispevek prebrala malo manj...
Apple potrdil zanimanje za področje avtonomni... 1
benx  |  "Ekskluzivno!"? kaj točno??
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 11
pravi.bog  |  Ja, če z bakreno žico (dovolj debelo, da...
Zelo slaba novica za lastnike najboljšega pre... 39
Bigpodgurc  |  Sorri cw ne razumes kr po domace pism