Računalništvo, telefonija
17.08.2016 12:06
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Test: pametni telefon UMI Super

..O pametnem telefonu UMI Super smo na našem portalu že pisali. Tokratni prispevek je namenjen rezultatom testa telefona, debati o njegovih prednostih in slabostih. Se ga splača kupiti?..
Bralnik prstnih odtisov in Panasonic-ova 13 MP kamera
Bralnik prstnih odtisov in Panasonic-ova 13 MP kamera

UMI Super je pametni telefon kitajskega proizvajalca, ki deluje na osnovi dobro poznanega operacijskega sistema Android 6.0 (Marshmallow). Ima 13.97 cm (5,5 palčni) zaslon tipa 2.5D (zaobljeno steklo na robovih) proizvajalca Sharp. Za zaščito ekrana poskrbi Gorilla Glass 3. Pametni telefon uporablja procesor Helio P10, ki je 64 bitni, osem jedrni, 2.0 GHz stroj. Panasonic je poskrbel za 13 MP kamero na zadnji strani, ki obljublja veliko, dopolnjuje pa jo 5 MP kamera na sprednji strani. Delovnega pomnilnika ima 4 GB (RAM), notranjega pomnilnika za shranjevanje pa 32 GB z možnostjo razširitve s pomočjo pomnilniške kartice. Podpira USB-C priključek, vsebuje pa tudi bralnik prstnih odtisov, ki skrbi za varnost naših podatkov. Ohišje telefona je iz enega kosa in sicer iz aluminija. Kakšen pa je UMI Super v praksi?

Zaslon

Sharp-ov zaslon ponuja ločljivost Full HD (1920x1080p) in gostoto pikslov na palec 401, kar je za 5,5 palčni zaslon veliko. Barve na zaslonu so bolj naravne barve v primerjavi z ostalimi kitajskimi proizvajalci, kar pomeni, da je prijaznejši do naših oči.

Baterija

4000 mAh baterija proizvajalca Sony, ki poganja UMI Super, je dosegla enega boljših rezultatov na testih Geekbench. Veliko baterijo, ki ponuja odlično vzdržljivost dopolnjuje sistem hitrega polnjenja, ki pa ne deluje tako kot obljublja proizvajalec. Ta namreč trdi, da lahko telefon napolnimo do 75 % v samo 30 min. Realnost je nekoliko drugačna vendar še vedno sprejemljiva za tako veliko baterijo. Testi so pokazali, da lahko baterijo v eni uri napolnimo do nekje 50 %, v uri in pol do 75 % in v dveh urah in desetih minutah do 100%.

Kamera

Zadnja kamera na UMI Super je Panasonic-ova (13 MP). V primerjavi z ostalimi deli pametnega telefona ta predstavlja najslabši del. Kamera je sicer hitra in omogoča slikanje brez vmesnih odmorov, vendar se na slikah čuti pomanjkanje podrobnosti, barve pa so nekoliko nenaravne. Omogoča tudi snemanje 1080p video posnetkov. Na splošno kamera ni slaba, vendar lahko na trgu dobimo tudi boljše.

Odzivnost naprave

Helio P10 proizvajalca MediaTek ponuja 30 % večjo učinkovitost od njegovih predhodnikov. Za zelo hitro delovanje telefona je kriv tudi 32 GB Samsungov eMMC spomin, ki je izjemno hiter (hitrost branja: 216 MB/s, hitrost pisanja: 145 MB/s). Za hitro komunikacijo preko podatkovne povezave poskrbi podpora za 4G omrežje.

Bralnik prstnih odtisov

Bralnik prstnih odtisov je zelo hiter, kadar deluje. Ne pričakujte, da bo delovala vsakič, ko ga boste uporabili. Na testu je bil odklep telefona uspešen v 70 %. Manjša motnja, ki pa se lahko pojavi tudi pri dražjih napravah.

Zvok

UMI Super se lahko pohvali tudi z zadovoljivimi zunanjimi zvočniki, ki ponudijo zadostno količino basov, s čistim zvokom. Pozna pa se pomanjkanje kvalitete zvoka in njegove globine, ki smo je vajeni pri današnjih paradnih pametnih telefonih različnih znamk. Maksimalna jakost zvoka je nekoliko nizka, vendar če potegnemo črto, je ozvočenje zadovoljivo za ta cenovni razred.

LED lučka za obvestila

Na spodnjem delu naprave na sredini lahko pri UMI Super opazite okroglo LED lučko. Ta lahko sveti v različnih barvah. S pomočjo nastavitev si lahko nastavite za katero vrsto obvestila naj sveti določena barva, tako da boste vedeli kakšno obvestilo ste prejeli, brez odklepa telefona.

Pregled

UMI Super je vsekakor odličen telefon, ki ga lahko kupite za 159.37 € pri spletnem trgovcu Everbuying. Kljub nekaterim pomanjkljivostim je to še vedno eden izmed vodilnih v svojem cenovnem razredu, kjer boste za svoj denar dobili največ. Za manj kot dva stotaka v paketu dobite telefon UMI Super, adapter za polnjenje, podatkovni kabel za napravo in navodila za uporabo.

Se ga torej splača kupiti? Vsekakor!


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več