12.12.2013      7:24
D-Link nasveti

Top 5 pomislekov pri nakupu kamere za nadzor otroka

Družba D-Link svetuje staršem, kako se lahko izognejo neprespanim nočem  z nakupom nadzorne kamere za dojenčka.Družba D-Link svetuje staršem, kako se lahko izognejo neprespanim nočem z nakupom nadzorne kamere za dojenčka.

Po vznemirljivi novici, da so eni ameriški družini vdrli v nadzorno kamero za dojenčka, se je družba D-Link odločila novopečenim staršem ponuditi pet najpomembnejših nasvetov, ki jih morajo upoštevati ob nakupu nadzorne kamere za svojega malčka.

»Da bi starši bili sproščeni in pomirjeni, morajo vedno vedeti kaj se dogaja z njihovim novorojenčkom ali malčkom, pri tem to pa jim lahko pomagajo nadzorne kamere za dojenčke, ki omogočajo snemanje zvoka in slike,« je dejal Tvrtko Ljubić, regionalni menedžer v D–Linku Adria. »Brezžične omrežne kamere so odlična in cenovno ugodna možnost, vendar pa je pri njihovem nakupu treba paziti na nekaj ključnih stvari.«

Družba D-Link navaja naslednjih pet najpomembnejših stvari, ki jih je treba upoštevati:

1. Preverite varnostni certifikat

S pomočjo kamer lahko starši nadzorujejo, kaj se dogaja z njihovim dojenčkom, vendar pa je pri tem ključnega pomena, da kupijo napravo z ustreznim varnostnim certifikatom, tako da drugim osebam onemogočijo dostop do video posnetkov.  Dodatno stopnjo zaščite, ter s tem miru, pa si lahko zagotovite tako, da poskrbite za povezovanje kamere preko varnega omrežja.

2. Kakovost slike in zvoka je ključnega pomena

Nadzorna kamere za dojenčke, ki ne zagotavlja kakovostne slike in zvoka, ne bo preveč učinkovita, ne glede na to, če ima vse potrebne certifikate in je popolnoma varna. Mnoge cenejše nadzorne kamere za dojenčke imajo namreč zaslone nižje ločljivosti in manj kakovostne mikrofone in zvočnike. Zato se pogosto lahko zgodi, da starši nepotrebno vstanejo, ker so zaradi šumenja pomotoma pomislili, da se je dojenček zbudil, slika pa ni dovolj jasna, da bi to lahko preverili.  Kamere s posebno opremo, kot so recimo infrardeče LED žarnice, omogočajo jasno sliko tudi v popolni temi.

3. Odpravite motnje

Šumenje, povezljivost in motnje so še en ključni element, ki ga je treba upoštevati. Večina samostojnih, brezmrežnih kamer za dojenčke deluje na isti frekvenci (2,4 GHz) kot brezžično omrežje. To lahko povzroči številne motnje, tako pri delovanju nadzorne kamere kot tudi pri uporabi domačega brezžičnega omrežja. Uporaba omrežne nadzorne kamere za dojenčka to težavo odpravi, hkrati pa obema staršema – preko mobilne aplikacije ali spletnega portala – lahko omogoči istočasen ogled posnetka na zaslonu, kar je boljša rešitev od uporabe samo ene osnovne enote.

4. Preprosta nastavitev za sproščenost

Preprosta nastavitev je nekaj, kar je bistveno za vsako novo napravo v hiši, še posebej pa v primerih, ko vam primanjkuje spanca. Preprosta namestitev in konfiguracije kamere, ki jo lahko opravite z le nekaj pritiski na gumb, vas bo dodatno pomirila, saj boste imeli občutek, da vse brezhibno deluje od samega začetka.

5. Dodatne prednosti ne pomenijo nujno tudi dodatnih težav

In ne nazadnje, ne odrekajte se dodatnim funkcijam zaradi prihranka, saj se v daljšem časovnem obdobju lahko pokaže, da s tem pravzaprav niste nič prihranili. Na primer, vgrajena nočna lučka zagotavlja zadostno osvetlitev prostora, tako da lahko starši nahranijo ali preverijo dojenčka, ne da bi ga pri tem motili.  Podobno je temperaturni senzor lahko v neprecenljivo pomoč pri ugotavljanju, ali je vašemu dojenčku pretoplo ali prehladno, možnost predvajanja uspavanke ali dvosmerni zvok pa lahko pomaga vašem dojenčku, da lažje zaspi. Sprotno snemanje v sami napravi omogoča zapis vsakega trenutka, tudi ko starši niso prisotni, vendar pa številne kamere za shranjevanje teh posnetkov zahtevajo uporabo spletnih mest, kot je YouTube.  V takih primerih so nastavitve lahko zapletene, taka rešitev pa je, kljub ustreznim nastavitvam zasebnosti, lahko za starše zaskrbljujoča.

»Pri nakupu nadzorne kamere za dojenčka je staršem na voljo zares obilica možnosti, vendar pa, kot kaže ta nedavna zgodba, varnost pri tem ni nujno glavno vprašanje,« je dodal g. Ljubić. »Nakup se najpogosteje opravi tako, da se najde srednja rešitev med zmogljivostjo, kakovostjo, funkcijami in stroški. Vendar pa so na voljo tudi možnosti, ki niso predrage in ponujajo vse priporočene funkcije, s katerimi bodo starši našli mir, po katerem toliko hrepenijo, medtem ko skrbijo za svoje novorojenčke.«

Družba D-Link ima več kot 27 let izkušenj v razvoju in izdelavi visokokakovostnih, varnih kamer, z vsemi potrebnimi funkcijami za dom in pisarno, ki lahko izpolnijo zahteve vsake posamezne situacije in so primerne za vsak žep.

Za več informacij obiščite: http://www.dlink.com

Povezave:D-Link

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Če nameravate kupiti pogon Solid State, nikar... 2
Jan.Ethelwulf  |  samsung pro 960 je 3500/2100 :D
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 8
vazl  |  Ja, res, sem bral da so jih testiral in ...