Računalništvo, telefonija
25.05.2012 13:15
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Transformacija IT tržišča!

Prednostim, pastem in dilemam, ki jih prinaša računalništvo v oblaku, bo posvečena konferenca IDC Cloud Computing Roadshow 2012.
Prednostim, pastem in dilemam, ki jih prinaša računalništvo v oblaku, bo posvečena konferenca IDC Cloud Computing Roadshow 2012.

Eden od trendov transformacije IT tržišča je gotovo seljenje v oblak. V zadnjih letih pa je seljenje v oblak morda ustvarilo prevelika prikačakovanja. Kljub temu tržišče že nakazuje dolgoročni premik k modelu »Plačilo glede na porabo«.

V podjetjih in organizacijah so rešitve v oblaku obravnavane kot ena od možnosti pri skoraj vseh novih IKT investicijah. Na primer platforma kot storitev omogoča IT oddelkom fleksibilen in stroškovno učinkovit razvoj in implementacijo aplikacij, možnost uporabe oblaka ob nizkih stroških opreme in fleksibilnih možnostih plačila glede na uporabljeno kapaciteto. Vendar nekatera podjetja in organizacije še niso popolnoma prepričani glede kritičnih elementov računalništva v oblaku, kot so mehanizmi plačevanja in vprašanja v zvezi z zaupnostjo/varnostjo predvsem pri javnih oblakih.

Prednostim, pastem in dilemam, ki jih prinaša računalništvo v oblaku, bo posvečena konferenca IDC Cloud Computing Roadshow 2012. Dogodek bo 13. junija v kongresnem centru hotela Mons v Ljubljani.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710