Računalništvo, telefonija
27.10.2016 12:20

Deli z drugimi:

Share

Transparenten vpogled v prejemnike socialne pomoči

S pomočjo elektronskega čitalca prstnih odtisov so v Mehiki zgradili kvalitetno bazo prosilcev za pomoč, ki sedaj ob vsakem prejemu pomoči svojo identiteto izkažejo s tem unikatnim biometričnim podatkom.
S pomočjo elektronskega čitalca prstnih odtisov so v Mehiki zgradili kvalitetno bazo prosilcev za pomoč, ki sedaj ob vsakem prejemu pomoči svojo identiteto izkažejo s tem unikatnim biometričnim podatkom.

Razdeljevanje hrane in drugih oblik socialne pomoči je zaradi številčnosti prosilcev in slabe metodičnosti dela zahtevna naloga, pri kateri hitro pride do napak.

Na mehiškem ministrstvu za socialni razvoj so tako v sodelovanju s ponudnikom elektronskih čitalcev razvili rešitev, ki omogoča boljši nadzor nad razdeljevanjem pomoči ter tako zagotovili enakopravno pomoč za vse uporabnike.

S pomočjo elektronskega čitalca prstnih odtisov so zgradili kvalitetno bazo prosilcev za pomoč, ki sedaj ob vsakem prejemu pomoči svojo identiteto izkažejo s tem unikatnim biometričnim podatkom. Ker s pomočjo čitalca beležijo tako prejemnika kot vsak posamezen prejem, ni več primerov dvojnega prejema ter posledičnega povišanja stroškov za socialno pomoč.

Glavne prednosti uporabe elektronskega čitalca prstnih odtisov in upravljanja s podatki:

  • Olajšana identifikacija posameznikov prejemnikov pomoči
  • Izničenje dvojne izdaje pomoči in izničenje možnosti predstavljanja z identiteto drugega
  • Olajšano zbiranje ter hranjenje podatkov
  • Optimiziran proces izdaje, povečana efektivnost upravljanja s sredstvi ter znižanje stroškov

Več informacij o elektronskih čitalcih in biometričnih podatkih poiščite na tej povezavi.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več