Računalništvo, telefonija
29.06.2016 16:45

Deli z drugimi:

Share

UHF tehnologija v logističnih procesih

Brezkontaktne tehnologije že nekaj let izkoriščamo v komercialne namene, številna podjetja pa so sedaj prepoznala prednosti tudi za interne logistične procese.
Posamezne izdelke lahko opremimo z UHF oznako, ki jo čitalci samodejno preberejo z ustrezne razdalje.
Posamezne izdelke lahko opremimo z UHF oznako, ki jo čitalci samodejno preberejo z ustrezne razdalje.

Ti procesi so s primerno implementacijo inovativnih tehnologij pogosteje hitrejši, bolj transparentni ter predvsem časovno in ekološko varčni. Ena od takšnih tehnologij je tudi UHF, ki omogoča branje na daljavo ter s tem sledljivost proizvodnih surovin, polizdelkov ter tudi končanih izdelkov.

Posamezne izdelke tako opremimo z UHF oznako, ki jo čitalci samodejno preberejo. S tem zagotovimo štiri glavne prednosti pred običajnim sledenjem: bolj transparentna in časovno ustrezna evidenca, hitrejši evidenčni procesi, manjšanje možnost človeške napake ter zagotavljanje nizkega ekološkega odtisa z UHF nalepkami za ponovno uporabo. S slednjimi namreč zagotovimo manjšo porabo označevalnega materiala.

Raznovrstni načini uporabe

UHF tehnologijo že uporabljajo v oskrbovali verigi, za sledenje posameznih proizvodnih predmetov ali proizvodnih orodij, urejanje pristopa in dostopa (vstopnice, karte, identifikacijske kartice, …), za interaktivni marketing, natančno merjenje časa na tekmovanjih, v knjižničnih sistemih, za plačilne sisteme, ter tudi v prodaji (skrb za artikle na policah, preverjanje zaloge, prepoznava artiklov v garderobah, …).

V IDentiksu smo UHF tehnologijo izkoristili za sledenje obiskovalcev na različnih dogodkih v okviru registracijske storitve IDE.konferenca. Že imate idejo kako bi jo uporabili vi?


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več