Računalništvo, telefonija
04.09.2014 17:31

Deli z drugimi:

Share

Ukrivljeni Samsung na IFA 2014

Med novostmi sta razširjeni seriji ukrivljenih televizorjev in zvočniških sistemov ter digitalna umetniška instalacija Miguela Chevaliera.
Ukrivljeni Samsung na IFA 2014
Ukrivljeni Samsung na IFA 2014

Samsung Electronics je danes razkril razburljive novosti, ki jih bo predstavil na sejmu IFA 2014 v Berlinu med 5. in 10. septembrom. V sklopu rešitev, poimenovanih »Total Curved Solutions«, je 17 televizorjev FHD, UHD in LED z ukrivljenim zaslonom, velikosti od 122 do 267 cm, revolucionarni 267-cm televizor z upogljivim zaslonom Bendable UHD TV in nov ukrivljeni zvočniški sistem Curved Soundbar, ki bodo utrdili vodilno Samsungovo vlogo na tržišču tovrstnih izdelkov.

»Samsung je na čelu razvoja nove dobe tehnologije televizorjev, ki ga narekujejo ukrivljene oblike. To je preprost, a učinkovit dizajn, ki občutno nadgradi celostno izkušnjo gledanja televizorjev,« je povedal Hyun Suk Kim, izvršni podpredsednik sektorja Visual Display Business pri družbi Samsung Electronics. »Sejem IFA 2014 je pomemben mejnik, ko bodo ukrivljeni televizorji vse pogosteje začeli postajati sestavni del opreme doma.«

Rešitve ukrivljenih sistemov bodo zadovoljile raznolike želje potrošnikov

Na sejmu IFA 2014 bo Samsung predstavil največjo izbiro televizorjev z ukrivljenim zaslonom in ukrivljenih zvočniških sistemov na Evropskem tržišču sploh, v kateri je 17 modelov FHD, UHD in LED televizorjev Curved TV z ukrivljenim zaslonom, velikosti od 122 cm do največjega televizorja z ukrivljenim zaslonom na svetu z 267 cm, ki je na evropsko tržišče prišel julija.

Model 105” Curved UHD TV je z 267 cm največji televizor z ukrivljenim zaslonom na svetu. Ima panoramsko razmerje 21:9, ki pričara pristno kinematografsko vzdušje v domačem okolju. Ponaša se z ločljivostjo 11 milijonov pik (5120 x 2160), ki je štirikrat večja od polne visoke ločljivosti in vse vsebine prilagodi ločljivosti UHD. Sliko dodatno izboljša Samsungova lastna tehnologija Peak Illuminator, ki zazna in poudari najmanjše razlike v kontrastu in svetlosti. Za kakovosten zvok poskrbi vgrajen 160-vatni zvočnik, zaradi estetske popolnosti oblikovne zasnove Timeless Gallery pa bo televizor pravi okras v dnevni sobi.

Samsung bo evropskemu tržišču predstavil tudi prvi in največji televizor na svetu z upogljivim zaslonom Bendable UHD TV. Revolucionarni 267-cm velik zaslon pritegne pozornost s svojim razmerjem stranic 21:9 in sposobnostjo upogibanja, ki neopazno spremeni zaslon iz ravnega v ukrivljenega in uporabnikom omogoči kinematografsko izkušnjo po meri. Samsungova najnovejša stvaritev se ponaša z oblikovno zasnovo Timeless Gallery, maksimalno ukrivljenostjo 4200R ter zahvaljujoč lastnima tehnologijama UHD Dimming in UHD Upscaling tudi optimizacijo slike, manjšo difuzijo svetlobe in večjim kontrastom.

Osupljiv zvok ukrivljenih avdio sistemov

Ukrivljene oblike pa niso omejene samo na televizorje – Samsung bo predstavil tudi Curved Soundbar HW-H7500 in HW-H7501, prvi par ukrivljenih zvočnikov na svetu, ki sta združljiva s Samsungovimi televizorji z ukrivljenim zaslonom. Ukrivljena oblika poustvarja občutek koncertne dvorane, 8.1-kanalni zvok pa na obeh koncih prinaša zmogljiv prostorski zvok.

Samsung bo v Berlinu pokazal tudi najnovejši brezžični večsobni zvočniški sistem M3, ki je cenovno ugodna pridobitev družine večsobnih avdio sistemov. Dvosistemski zvočnik preprosto upravljamo s pametnimi mobilnimi napravami in na njem predvajamo glasbo iz različnih virov.

Samsung je naznanil tudi partnerstvo s storitvijo Spotify, ki uporabnikom omogoča, da jim glasba sledi po vseh prostorih doma, kjer so nameščeni brezžični zvočniki. Še ena novost je sposobnost predvajanja glasbe na več kot dveh Samsungovih brezžičnih večsobnih avdio sistemih hkrati.

Rast UHD-ekosistema s standardi zaščite vsebin in prestižnimi UHD-vsebinami

Samsung stremi k povečanju ekosistema UHD vsebin, zato sodeluje z največjimi imeni v svetu zabavnih vsebin, kot sta Amazon in Netflix, ter pomembnimi evropskimi partnerji, kot so maxdome, Wuaki.tv in CHILI. Večje evropske televizijske hiše bodo ponudile izbrane vsebine v neverjetni ultra visoki ločljivosti, v katerih bodo lahko uživali lastniki Samsungovih UHD-televizorjev z ukrivljenim zaslonom.

Od septembra naprej bo na Samsungovih ukrivljenih UHD-zaslonih možno spremljati Netflixove UHD-vsebine, kot je druga sezona priljubljene nanizanke House of Cards. Amazon bo še letos v sodelovanju z večjimi hollywoodskimi studii in televizijskimi mrežami v domove prinesel svetovne filmske in televizijske uspešnice v UHD-ločljivosti, ki bodo delale družbo izvirnim nanizankam Amazon Studios.

Samsung je dejaven tudi na področju varne distribucije UHD-vsebin. V sodelovanju z združenjem SCSA (Secure Content Storage Association), v katerem so med drugim SanDisk Corporation, 20th Century Fox, Warner Bros. in Western Digital, bo razvil standarde za varno shranjevanje vsebin. Samsung bo v sodelovanju s hollywoodskimi studii omogočil svojim kupcem, da si prenesejo prestižne vsebine v UHD-ločljivosti.

Instalacija svetovno znanega umetnika Miguela Chevaliera

Obiskovalci Samsungovega razstavnega prostora na letošnjem sejmu IFA bodo lahko uživali v senzoričnem digitalnem doživetju, ki spaja umetnost s tehnologijo. Instalacijo »The Origin of the Curve« je postavil svetovno znani umetnik Miguel Chevalier, sestavljena pa je iz Samsungovih UHD-televizorjev z ukrivljenim zaslonom, ki so nameščeni na prekrivajočih se lokih. Umetniška postavitev črpa iz naravne lepote ukrivljenih oblik in prikazuje različne motive v kristalno čistih barvah, ki se včasih počasi, včasih hitro premikajo po zaslonih. Senzorično izkušnjo bogati generativna glasba, za interaktivnost pa poskrbijo infrardeči senzorji, ki obiskovalcem omogočijo, da na zaslonih sami ustvarijo prelivajoče se vzorce.

Vodeni ogledi instalacije so obiskovalcem Samsungove stojnice na IFA na voljo od 5. do 10. septembra med 10. in 12. uro ter med 14. in 16. uro.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več