22.04.2015      15:42
Unistar in Novell

Unistar in Novell sodelujeta že več kot dve desetletji

Unistar logoUnistar logo
Novell logo

Družba Unistar LC d.o.o. že več kot 20 let velja za specializiranega tehnološkega partnerja podjetja Novell, saj uživa naziv Platinum Certified Novell Partner. Novell je del korporacije Micro Focus International, ki prodaja tudi napredne rešitve blagovnih znamk NetIQ, SUSE, Attachmate in Borland, družba Unistar LC pa skrbi za njihovo integracijo v slovenska poslovna okolja. Rešitve Novell blestijo na področjih sodelovanja zaposlenih in upravljanja vsebin v poslovnih okoljih, saj dvigajo produktivnost zaposlenih in poskrbijo za varnejše poslovanje.

Strokovnjaki UnistarPro obvladajo implementacijo rešitev za skupinsko delo ter upravljanje z vsemi IT-viri podjetja. Z rešitvami Novell podjetja pogosto optimizirajo tudi področja podatkovnih in drugih strežnikov, upravljanja vsebin in tiskalniške storitve. Rešitve, kot so Novell Open Enterprise Server, Filr, iPrint, File Management Suite, GroupWise, Vibe ter ZENworks, v Sloveniji uporabljajo predvsem organizacije v bančnem in zavarovalniškem sektorju, zdravstvu, javni upravi ter gospodarstvu.

Delo v poslovnih okoljih še vedno temelji na e-pošti (kar 80 odstotkov podatkovnih tokov vključuje elektronsko pošto), skoraj vse sodobne IT-storitve pa so popolnoma odvisne od zanesljivosti in razpoložljivosti omrežja. V zadnjih letih kar 70 odstotkov poslovnih podatkov tudi zapusti okolje podjetja na napravah zaposlenih, zato je varovanje teh informacij ključnega pomena za vsako podjetje. Novell se osredotoča prav na vidike omogočanja, upravljanja in varovanja poslovanja.

»Novell ima edinstven pristop k upravljanju poslovnih okolij. Cilj njegove programske opreme ter storitev je jasen – upravljati tisto, kar je pomembno za varno in učinkovito poslovanje. Za Novell in UnistarPro ni dovolj, da so poslovna okolja le produktivna, v današnjih časih morajo biti predvsem varna ter upravljiva. Sistemski skrbniki, ki ne vedo, kaj vse in kako deluje v njihovem IT-okolju, le težko trdijo, da imajo vse pod nadzorom. Z rešitvami Novell obvladovanje IT-rešitev in okolja nikoli ni vprašljivo,« razlaga vodja programa Novell v podjetju Unistar PRO Mare Selan.

Novell je z družbo Unistar PRO, takrat še Unistar, začel sodelovati leta 1995, skozi leta pa se je sodelovanje podjetij krepilo. Zadnja leta Unistar PRO velja za največjega Novell partnerja v Sloveniji, saj nudi sistemsko integracijo polnega nabora rešitev in storitev.

»Podjetje Unistar PRO je eno izmed vodilnih podjetij na področju sistemske integracije v Sloveniji. V več kot dveh desetletjih sodelovanja smo postali zaupanja vredni partnerji. Danes je Unistar PRO kos slehernemu izzivu na področju IT, z vidika blagovne znamke Novell in korporacije Micro Focus International pa največjo dodano vrednost predstavljajo prav znanje in izkušnje Unistarjevih strokovnjakov. Ti obvladajo implementacijo in integracijo celovitega nabora rešitev Novell, NetIQ in SUSE, s katerimi poskrbijo, da poslovna okolja delujejo učinkovito in varno,« je povedal predstavnik Novella za Slovenijo Andrej Bruketa.

»Način poslovanja se spreminja. Pred dvema desetletjema je oddelek IT zaposlenim preprosto povedal, da jim je dal na voljo vse rešitve, ki jih pri delu potrebujejo. Danes je obratno – zaposleni informatikom povedo, kaj potrebujejo pri svojem delu. In od njih pričakujejo, da bodo ustrezno podprli in zavarovali vse naprave, aplikacije in podatke, ki jih pri delu uporabljajo. To pa je za marsikaterega ponudnika rešitev nemogoč izziv. K sreči so v Novellu pravi mojstri za obvladovanje kompleksnosti ter upravljanje IT-okolij, zato smo ponosni, da slovenskim podjetjem že dve desetletji pomagamo poslovati ne le bolje in učinkoviteje, temveč tudi varno,« je dodal direktor prodaje v podjetju Unistar PRO Pavle Jazbec.

Povezave:Unistar Pro

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

S tem pametnim dežnikom ne bomo nikoli zgreši... 2
skeptik  |  Če bi na RN to vedeli, ne bi napisali ni...
Amazonova futuristična trgovina brez blagajn ... 3
abhorsen.  |  Ja tak to je eni so bogato plačani, da r...