18.03.2016      15:24
Unistar PRO, Lenovo in SAP s poslovnimi rešitvami in storitvami nove generacije

Družba Unistar PRO, eden največjih sistemskih integratorjev v Sloveniji, zadnja leta skrbi za aktivno rabo storitev iz računalniških oblakov pri strankah. Oblačne storitve so z vidika strank bolj prilagodljive in zanesljive ter cenejše, za ponudnika pa lažje za upravljanje. Unistar PRO nabor IT-storitev in rešitev gradi na infrastrukturi, sestavljeni iz strežnikov Lenovo System x ter Flex in poslovne programske opreme SAP.

Več kot 25 let izkušenj na področju IT družbi Unistar PRO prinaša poglobljena znanja glede ključnih izzivov poslovnih uporabnikov in organizacij na področju IT. Sodobna informatika je tista, ki podjetjem v 21. stoletju zagotavlja konkurenčne prednosti in učinkovito delo zaposlenih. Z integracijo najnovejših rešitev, poslovnih procesov in najboljših praks ter storitev IT iz računalniškega oblaka Unistar PRO strankam omogoča kar najboljšo mogočo tehnološko platformo, na kateri te gradijo svoje poslovanje.

»Panoga IT je izredno dinamična, zato v Unistar PRO ne spimo na lovorikah, temveč stalno iščemo načine, kako svoje poslovanje in poslovanje naših strank še izboljšati. Računalništvo v oblaku je z napredkom na področju povezljivosti ponudnikom rešitev in predvsem storitev IT omogočilo, da le-te ponudijo tudi zunaj lokalnih meja. Strategija podjetja Unistar PRO je postati prepoznaven ponudnik poslovnih IT storitev v regiji Srednje Evrope. Povezali smo se z dvema vrhunskima družbama in ustvarili tehnološko-poslovno partnerstvo. Lasten podatkovni center je tako opremljen z vrhunskimi strežniki Lenovo Flex in System x, na katerih teče poslovna programska oprema SAP, ki jo podjetjem nudimo v obliki storitev iz oblaka. SAP ERP, Business Warehouse in HANA so rešitve, ki v sodobnem svetu prinašajo razliko, mi pa jih zagotavljamo na kar najbolj zanesljivi platformi,« razlaga vodja oddelka oblačnih rešitev v družbi Unistar PRO David Bevc.

Kombinacija izjemno zmogljivih in zanesljivih strežnikov Lenovo System x, virtualizacijske opreme VMware ter poslovne programske opreme SAP podjetju Unistar PRO omogoča, da strankam nudijo napredne IT storitve z zajamčeno najmanj 99-odstotno razpoložljivostjo. Podjetja, ki si želijo t. i. neprekinjenega poslovanja, seveda lahko najamejo tudi ustrezne storitve IT.

Unistar PRO premore dva podatkovna centra, varni lokaciji pa loči 120 kilometrov razdalje. Na vsaki lokaciji deluje strežnik Lenovo System x3950, opremljen z najnovejšimi procesorji Intel Xeon. Z namenom zagotavljanja kar najvišjih zmogljivosti in storitev računalništva v pomnilniku sta strežnika opremljena z dvema terabajtoma (2 TB) pomnilnika, inženirji pa že načrtujejo njegovo razširitev. Prav razširljivost je bila eden izmed ključnih kriterijev izbire strežnikov System x, saj so ti Unistar PRO prepričali z možnostjo enostavnega povečanja zmogljivosti v vse smeri (ang. scale-up in scale-out).

»Storitve, temelječe na platformi SAP HANA, bomo ponujali proaktivno, ne zgolj čakali na podjetja, da nas pokličejo, ali imamo primerno rešitev zanje. Visoka razpoložljivost storitev je v navezi z našim obvladovanjem integracije rešitev IT v sleherno informacijsko okolje ena ključnih prednosti, na kateri bomo gradili poslovanje. To smo dokazali že s tem, da na lastni implementaciji platforme SAP HANA strankam sočasno ponujamo več različnih aplikacij kot storitev, medtem ko večina ponudnikov IT-storitev vsaki storitvi namenja ločen strežnik s platformo SAP HANA. Hkrati smo že danes pripravljeni na skokovito rast povpraševanja po naprednih storitvah IT, saj nam Lenovo zagotavlja najboljše strežnike na trgu, ki omogočajo enostavno povečevanje zmogljivosti glede na dodajanje bremen,« je še dodal Bevc.

Boste uporabljali Uber, ko ta pride v Slovenijo?

Uber prihaja v Slovenijo!

SSD gostovanje z najboljšo podporo v Slovenij... 2
dejanc  |  Pa še cene so navite, da te kap. Obstaja...
VOYO VBook V3 Ultrabook 1
zgubar  |  ? na njihovi strani piše 200€ ?
SSD gostovanje z najboljšo podporo v Slovenij... 2
zgubar  |  Gre za navadno zavajanje, ki pa ga nekat...
Ali tudi vi shranjujete gesla v dokumente Wor... 6
mbedrac  |  Aja, KeePass je pa varen? Vsa svoja gesl...