Računalništvo, telefonija
15.04.2014 12:21

Deli z drugimi:

Share

Uporaba SMS obvestil – iz prakse

SMS sporočila še zdaleč niso namenjena le komunikaciji med dvema uporabnikoma mobilne telefonije, ampak se lahko SMS s pridom izrablja tudi za poslovne namene.
SMSapi.si
SMSapi.si

Poglejmo si dva primera uporabe s konkretnimi prednostmi.

Prednosti SMS obveščanja:

  • praktično 100% doseg (vsak prejemnik, ki dobi SMS, ga prebere)
  • hitrost (V kratkem času dosezite tisoče uporabnikov)
  • osebni pristop (še posebej v navezi z personalizacijo)

1. Pošiljanje SMS-a ob nakupu v spletni trgovini

Po opravljenem nakupu v spletnih trgovinah nekateri bolj napredni spletni trgovci že obveščajo svoje kupce o statusu naročila z SMS sporočilom. Kupec je tako v vsakem trenutku obveščen o svojem naročilu, ali je že bilo obdelano, poslano itd, kar vliva zaupanje v sam proces spletnega nakupovanja, hkrati pa zmanjšuje stroške s podporo uporabnikom. V primerjavi z email obveščanjem je namreč SMS veliko bolj hiter in direkten kanal.

Precej spletnih trgovin že izrablja rešitev za pošiljanje sms sporočil SMSapi.si, ki omogoča preprosto integracijo z različnimi sistemi. SMS se lahko pošlje na več načinov, denimo s klicem URL naslova, ali pa se ga sproži z poslanim emailom. Več o tem si lahko preberete tukaj: http://www.smsapi.si/email-v-sms.

Nudimo tudi brezplačne module, ki povežejo spletno trgovino z SMSapi.si in tako omogočijo avtomatsko pošiljanje sporočila ob oddanem, zaključenem ali preklicanem naročilu. Moduli so na voljo za naslednje plaftorme:

  • Magento
  • Prestashop
  • Opencart

V kolikor SMS sporočil še ne uporabljate v ta namen in vas o tem še kaj zanima, nas pokličite na telefon 0590 53 901 ali nam pošljite email na naslov info@smsapi.si. Delovanje storitve vam bomo podrobneje predstavili.

2. SMS obveščanje o dogodkih

Drugi zelo pogost način je obveščanje skupin o dogodkih, recimo obvestilo šole ali fakultete o odpadlih predavanjih, obvestilo o terminu gasilskih vaj, obvestilo zavarovalnice pred iztekom zavarovanja, itd. Za ta namen se lahko uporabi tudi orodje e-Poštar, ki omogoča tudi spremljanje statistik in enostavno pošiljanje na veliko število naslovnikov. Za pošiljanje SMS sporočil pa v ozadju izrablja SMSapi.si.

Za obveščanje posameznikov in integracijo SMSapi.si v druge rešitve poznamo tudi nekaj praktičnih primerov:

  • obvestilo pred servisnim terminom pri mehaniku ali pred iztekom prometnega dovoljenja
  • obvestilo pred pregledom pri zdravniku ali zobozdravniku
  • obvestilo pred terminom v masažnem ali kozmetičnem salonu, itd.

Razvita je tudi .NET knjižnica za zelo enostavno vgradnjo v vaše aplikacije, ki je na voljo brezplačno. Oglejte si spletno stran www.smsapi.si in nas kontaktirajte!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MS3 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MS3 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MS3 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več