Računalništvo, telefonija
15.04.2014 12:21

Deli z drugimi:

Share

Uporaba SMS obvestil – iz prakse

SMS sporočila še zdaleč niso namenjena le komunikaciji med dvema uporabnikoma mobilne telefonije, ampak se lahko SMS s pridom izrablja tudi za poslovne namene.
SMSapi.si
SMSapi.si

Poglejmo si dva primera uporabe s konkretnimi prednostmi.

Prednosti SMS obveščanja:

  • praktično 100% doseg (vsak prejemnik, ki dobi SMS, ga prebere)
  • hitrost (V kratkem času dosezite tisoče uporabnikov)
  • osebni pristop (še posebej v navezi z personalizacijo)

1. Pošiljanje SMS-a ob nakupu v spletni trgovini

Po opravljenem nakupu v spletnih trgovinah nekateri bolj napredni spletni trgovci že obveščajo svoje kupce o statusu naročila z SMS sporočilom. Kupec je tako v vsakem trenutku obveščen o svojem naročilu, ali je že bilo obdelano, poslano itd, kar vliva zaupanje v sam proces spletnega nakupovanja, hkrati pa zmanjšuje stroške s podporo uporabnikom. V primerjavi z email obveščanjem je namreč SMS veliko bolj hiter in direkten kanal.

Precej spletnih trgovin že izrablja rešitev za pošiljanje sms sporočil SMSapi.si, ki omogoča preprosto integracijo z različnimi sistemi. SMS se lahko pošlje na več načinov, denimo s klicem URL naslova, ali pa se ga sproži z poslanim emailom. Več o tem si lahko preberete tukaj: http://www.smsapi.si/email-v-sms.

Nudimo tudi brezplačne module, ki povežejo spletno trgovino z SMSapi.si in tako omogočijo avtomatsko pošiljanje sporočila ob oddanem, zaključenem ali preklicanem naročilu. Moduli so na voljo za naslednje plaftorme:

  • Magento
  • Prestashop
  • Opencart

V kolikor SMS sporočil še ne uporabljate v ta namen in vas o tem še kaj zanima, nas pokličite na telefon 0590 53 901 ali nam pošljite email na naslov info@smsapi.si. Delovanje storitve vam bomo podrobneje predstavili.

2. SMS obveščanje o dogodkih

Drugi zelo pogost način je obveščanje skupin o dogodkih, recimo obvestilo šole ali fakultete o odpadlih predavanjih, obvestilo o terminu gasilskih vaj, obvestilo zavarovalnice pred iztekom zavarovanja, itd. Za ta namen se lahko uporabi tudi orodje e-Poštar, ki omogoča tudi spremljanje statistik in enostavno pošiljanje na veliko število naslovnikov. Za pošiljanje SMS sporočil pa v ozadju izrablja SMSapi.si.

Za obveščanje posameznikov in integracijo SMSapi.si v druge rešitve poznamo tudi nekaj praktičnih primerov:

  • obvestilo pred servisnim terminom pri mehaniku ali pred iztekom prometnega dovoljenja
  • obvestilo pred pregledom pri zdravniku ali zobozdravniku
  • obvestilo pred terminom v masažnem ali kozmetičnem salonu, itd.

Razvita je tudi .NET knjižnica za zelo enostavno vgradnjo v vaše aplikacije, ki je na voljo brezplačno. Oglejte si spletno stran www.smsapi.si in nas kontaktirajte!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MS3 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MS3 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MS3 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več