30.07.2014 11:30

Oddaljena podpora za mobilne naprave je vse bolj v uporabi

V spletni trgovini Google Play je na voljo nova različica aplikacije za oddaljeno podporo preko telefona, ISL Light 2.1, ki jo razvija slovensko visoko tehnološko podjetje XLAB. Aplikacija omogoča oddaljen nadzor mobilnih naprav Android in pošiljanje posnetkov zaslona na oddaljeni računalnik. Posodobljena različica vključuje tudi podporo za naprave s procesorjem x86.
Oddaljena podpora za mobilne naprave

Večje število mobilnih naprav, večja potreba po podpori

Aplikacija ISL Light 2.1 omogoča hitro prepoznavanje in uspešno reševanje tehničnih težav na mobilnih napravah, kar ima pozitivne učinke na vseh ravneh poslovnega procesa. Število mobilnih telefonov v podjetjih vztrajno raste in v koraku s tem tudi potreba po oddaljeni podpori za mobilne naprave, ki jo tovrstne aplikacije uspešno rešujejo.

Hitro povezovanje in enostavno delovanje

Oddaljeni tehnični svetovalec se lahko v nekaj sekundah poveže s katerokoli mobilno napravo Android z nameščeno aplikacijo ISL Light, ki si jo uporabniki lahko brezplačno prenesejo z Google Play. Za vzpostavitev povezave mora oddaljeni uporabnik v svojo napravo vpisati številko seje, nato lahko svetovalec prevzame nadzor in z napravo upravlja na daljavo ter reši tehnične težave. Funkcija oddaljenega nadzora je podprta na vseh mobilnih napravah Samsung z OS Android 4.2.2 ali kasnejšo različico in vseh root-anih mobilnih napravah.

Za uspešno reševanje težav večinoma zadostuje že pošiljanje posnetkov zaslona, kjer se napaka pojavlja. Ta funkcija deluje na vseh napravah Android. Med aktivno oddaljeno sejo, lahko uporabnik mobilne naprave naredi posnetek zaslona (na večini naprav to pomeni hkratni pritisk na tipki za ugašanje telefona in znižanje glasnosti), ki se takoj samodejno prikaže na računalniku svetovalca, ki je tako natančno seznanjen s težav in lahko uporabniku pomaga rešiti tehnični zaplet.

Podpora za mobilne naprave sicer raste, a svetovalci še vedno največkrat uporabijo ISL Light za reševanje tehničnih težav na oddaljenem računalniku s svojega pametnega telefona ali tablice Android. Se pravi, ravno v obratni smeri. V tem primeru svetovalec aplikacijo za oddaljeno podporo namesti na svojo mobilno napravo in ponudi tehnično pomoč svojim strankam skoraj od koderkoli ter se ne omeji na delo iz pisarne ali od doma. Tudi v tem primeru se seja z oddaljenim uporabnikom vzpostavi preko številke seje, obenem pa lahko svetovalec samostojno dostopa do računalnikov, do katerih ima nastavljen oddaljeni dostop ter opravi periodični pregled sistemskih funkcij, namesti posodobitve ipd.

Celoten seznam izboljšav in vse informacije o izidu ISL Light 2.1 so na voljo na spletni strani http://www.islonline.com/. Aplikacijo ISL Light 2.1 lahko prenesete s spletne trgovine Google Play.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več