15.12.2011 17:12

Uredite terabajte v vašem domu

Predstavljajte si vaš dom. Imate zmogljivo internetno povezavo, neprestano prenašate filme, glasbo, slike, imate dva laptopa, kak tabličnik, namizni PC, morda ste pravkar kupili internet-ready HDTV. Sliši se super. A s tem so lahko tudi težave.
Uredite terabajte v vašem domu

Glasbene zbirke, filmi, fotogalerije so se naenkrat nenadzorovano namnožile in razpršile po različnih računalnikih, laptopih in zunanjih diskih, ki so za povrh skorajda polni. Marsikomu se ob misli, da bi po nesreči izgubili dragocene podatke zamegli pred očmi. Sitecom in Netgear, globalno vodilna proizvajalca mrežne opreme, poskrbita, da tovrstne skrbi v trenutku postanejo preteklost.

Vse se prične z downloadom. A kot sami najbrž veste – ni bistvo v downloadu. Bistvo je v uživanju downloadanih vsebin. In tukaj nastopi mrežna oprema globalno vodilnih proizvajalcev, kot sta Sitecom in Netgear.

Terabajti na enem varnem mestu

Mrežne shrambe si lahko predstavljate kot digitalne možgane, ki osrediščijo vašo multimedijo na enem varnem mestu in poskrbijo za sproten backup. Podatki vam bodo na voljo vedno in povsod, na kateremkoli zaslonu, najsi gre za PC, laptop, tabličnik ali pametni telefon. Vse skrbi pred izgubo podatkov bodo popolnoma odveč. Če multimedijsko okolje v vašem domu postaja preveč zapleteno, so Netgearjeve večkrat nagrajene mrežne shrambe (dvakrat Zlati Monitor) najboljša izbira.

Terabajti v hitrem in zmogljivem omrežju

Brezžični usmerjevalnik je srce vašega domačega omrežja – skrbi za hiter in stabilen pretok multimedije na vse povezane naprave. Uporaba 5 računalnikov hkrati, uporaba torrentov, brezžična pokritost čez več nadstropij, problem zasedenosti omrežij v večstanovanjskih blokih, PS3/Xbox online gaming, pošiljanje HD vsebin na TV, IPTV, predvajanje vsebin na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih ter mrežni priklop tiskalnika, zunanji diski… Vse to so zahteve, aplikacije in mrežne naprave, ki za stabilno delovanje potrebujejo zmogljiv usmerjevalnik.

Terabajti v prav vsaki sobi

Ali ste vedeli, da v zidovih vašega stanovanja obstaja bliskovito hiter internet? Če lahko v električno vtičnico priklopite toaster, lahko na enak način priklopite tudi internet. S Homeplug vmesniki je to sedaj mogoče. Recimo da imate v nekaterih sobah slab brezžični signal, ki bi ga radi ojačali, in hkrati ne bi radi polagali dodatnega kablovja in dostopnih točk. Homeplug vmesniki pripeljejo internet v vsako sobo, kjer imate električne vtičnice, in tako eliminirajo območja s šibkim signalom – in to brez prebijanja sten, polaganja kablovja in nameščanja dostopnih točk.

Terabajti na vašem HDTV-ju

Morda razmišljate o nakupu novega HD televizorja? Večina novejših TV-jev ima Ethernet izhod, kar pomeni, da ga lahko povežete v internet, v svet neskončne zabave. Nič več gneče pred premajhnimi računalniškimi monitorji in laptopi. Uživajte v vaših najljubših online serijah in filmih na zaslonu, ki je temu namenjen – na bigscreen TV-ju.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DOMEX, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DOMEX, d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DOMEX, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,