Računalništvo, telefonija
05.03.2014 09:34

Deli z drugimi:

Share

Ciljno vodenje uresničuje strategijo

Usklajeno delovanje vseh nivojev managementa vodi k hitrejšemu doseganju strateških ciljev.
Ciljno vodenje uresničuje strategijo
Ciljno vodenje uresničuje strategijo

Bistvo ciljnega vodenja je, da se strateški cilji podjetja iz uprave sistematično prenesejo na osebne cilje ključnega managementa. Orodje ciljnega vodenja omogoča upravi in managementu merjenje izvajanja ciljev na enostaven način, osredotočeno komunikacijo s ključnim managementom in sprotno preprečevanje kritičnih tveganj. Pri ciljnem vodenju, ki ga vsebinsko uvaja Fakta Plus in je podprto s celostno rešitvijo KOPA.BI, gre za praktično uvedbo rešitve, temelječo na bogatih managerskih izkušnjah in znanju. Rešitev že v kratkem roku v podjetje prinese vidne rezultate.

Združene najboljše prakse vodenja

Kopa zagotavlja informacijsko rešitev in integracijo potrebnih podatkov, medtem ko Fakta Plus poleg praktične uvedbe ciljnega vodenja poskrbi za pravilen proces poslovnega poročanja, organizacijo linij poročanja ter vsebino in globino informacij, ki jih mora obvladovati management.

“Največkrat je problem določiti, kaj so tisti maloštevilni, enostavni vendar najpomembnejši podatki, ki vplivajo na odločitve in kako na enostaven in učinkovit način vzpostaviti sistem obveščanja na različnih nivojih vodenja, da postane podjetje bolj učinkovito,” je poudaril Marjan Gobec, generalni direktor KOPA d. d.

Menedžerji imajo v informacijskih sistemih največkrat na voljo preveliko količino podatkov, zato večine sploh ne uporabljajo. S to rešitvijo se vzpostavi ustrezna hierarhija odločanja in sistem odgovornosti od zgoraj navzdol ter hkrati določi ravni zbiranja podatkov in skupek podatkov, ki se posredujejo posameznim odločitvenim ravnem. Vodstveni zaposleni tako uporabljajo samo tiste podatke, ki jih rabijo za svojo raven odločanja, obenem pa jim omogočajo ukrepanje v smeri krovne poslovne strategije.

“Pri optimizaciji podjetij se največkrat pokaže, da je ključni problem podjetja, da drugi in tretji nivo managementa drugače razume pričakovanja uprave, svoje naloge ter odgovornosti kot uprava.

Sistem ciljnega vodenja, ki je podprt z jasnim poslovnim poročanjem, poenoti pričakovanja, usmeri tim k skupnemu cilju podjetja, meri uspešnost in je učinkovito orodje vodenja, ki na enostaven način uskladi delo in hitro ustvari dodano vrednost.” Gregor Bulc, izvršni direktor, Fakta Plus d. o. o.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KOPA d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri KOPA d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KOPA d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več